Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het briljante detail in Wednesday dat niemand is opgevallen

De ster van de Netflix-hitserie Wednesday, Jenna Ortega, heeft onlangs een interessant detail onthuld over hoe ze haar excentrieke personage vorm gaf. Niet met de ogen knipperen of je mist het.

Is de laatste maand vanwege een WK-coma volledig aan je voorbij geraasd en heb je de hype rond Wednesday gemist? De The Addams Family spin-off heeft in no-time zowat alle Netflix-records verpulverd. En een rol als Marvel-superheld zou voor de ster van de serie zelfs binnen handbereik liggen. Al kwam Jenna Ortega onlangs ook onder vuur te liggen door een viral dansscène.

Hoe dan ook heeft haar rol als de stoïcijnse, maar tegelijk flamboyante Wednesday Addams de up-and-coming actrice eens en voor altijd op de kaart van Hollywood gezet. En dat heeft ze onder meer te danken aan een briljant detail, dat waarschijnlijk niemand is opgevallen.

Wednesday knippert niet met haar ogen in Netflix-serie

Is het je al opgevallen? Wednesday knippert namelijk zo goed als nooit met de ogen. In een interview met de Amerikaanse talkshow Today legt Jenna Ortega uit hoe die bewuste keuze tot stand gekomen is.

“Wednesday knippert niet. Tim Burton houdt ervan als ik mijn kin naar beneden kantel en langs mijn wenkbrauwen kijk. Een soort Kubrick-staar. Dan ontspan ik alle spieren in mijn gezicht.” Ortega voegt er wel aan toe dat ze “een beetje vervelend” werd op de set. “Omdat een take telkens opnieuw moesten beginnen wanneer mijn ogen begonnen te tranen. De opnames waren in Roemenië tijdens de winter, er was al die wind in mijn gezicht”, zegt ze. “Ik leerde knipperen op andermans tekst.”

Alleen als ze gewond of overvallen is, lijkt Wednesday te knipperen. Het idee ontstond nadat de Netflix-actrice één opname had geprobeerd niet te knipperen met haar ogen, waardoor regisseur Tim Burton zo enthousiast was met het resultaat dat hij Ortega opgaf de oogleden stil te houden. Dus dat deed ze, met veel tranen en een prachtige acteerprestatie tot gevolg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.