Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de ster van Wednesday nooit meer een Marvel-held kan zijn

Wednesday is een waar huzarenstukje aan het neerzetten. In meer dan 80 landen staat de Netflix-hit intussen bovenaan van best bekeken series. Dan zou je denken dat de groeiende ster van Jenna Ortega tot nieuwe Hollywood-hoogtes kan leiden voor de hoofdactrice. Maar een rol als Marvel-superheld is in ieder geval uitgesloten. Of toch niet?

Inmiddels heeft Wednesday zelfs het waanzinnige record gebroken van Stranger Things. Geen enkele andere Engelstalige show is in de geschiedenis van Netflix zoveel uren gestreamd in de eerste week na release. En de carrière van Jenna Ortega zou wel eens voor goed gelanceerd kunnen zijn. Tijd voor een rol als superheld? Dan houden de studiobonzen best rekening met haar eerdere verschijning in het Marvel-universum.

Je ziet het goed. Jenna Ortega speelde in de Marvel-film Iron Man 3 al de rol van rolstoelgebonden dochter van de Amerikaanse vicepresident Rodriguez.

De rol van Jenna Ortega in het Marvel-universum

En niemand minder dan Mia Khalifa zowaar liet de waarheidsbom op Twitter vallen.

“Het leven is oneerlijk. En daar blijf ik bij, omdat we Jenna Ortega nooit in de hoofdrol van een Marvel-film zullen zien, aangezien ze eerder al een cameo had”, klinkt het bij de actrice die niemand kent maar iedereen herkent.

In de zevende film van het Marvel Cinematic Universe mist de Wednesday-ster bovendien een rechterbeen, wat voor de vicepresident een beweegreden is om met de vijand te heulen. De schurk in Iron Man 3 bezit namelijk een medicijn dat het been van Rodriguez’ dochter zou kunnen genezen. Maar zoals gebruikelijk, verslaat de superheld uiteindelijk de slechterik en wordt de verrader gearresteerd.

Er is hoop voor de Netflix-ster uit Wednesday

Betekent deze eerdere kleine rol dat we Jenna Ortega nooit in de huid van een Marvel-superheld zullen bewonderen? Dat hangt er van af. Meestal kunnen acteurs in een Marvel-film slechts één personage vertolken, al zijn er uitzonderingen. De meest sexy man ter wereld, Chris Evans, was bijvoorbeeld eerst al de Human Torch. En dat weerhield Marvel er toen ook niet van om hem later de rol van Captain America voor te schotelen

Toegegeven, geen hond heeft die fenomenale flop van een film Fantastic Four gezien terwijl Jan, alleman en je moeder Wednesday heeft bekeken. Anderzijds was het rolletje van Jenna Ortega in Iron Man 3 zo minuscuul en was ze zo jong dat er geen haan naar zal kraaien mocht ze toch een rol als Marvel-superheld scoren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.