Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things-ster door het dolle met 0,004% van zijn salaris

Stranger Things-acteur Noah Schnapp geniet inmiddels volop van het studentenleven. Door een speling van het lot werd hij voor een YouTube-quiz staande gehouden op campus. En ondanks dat hij dankzij de Netflix-hit tegenwoordig miljonair is, kan zijn geluk niet op wanneer hij hoort dat er geld te verdienen valt.

In Stranger Things vertolkt Noah Schnapp de rol van Will Byers. De knaap belandde in het eerste seizoen van de Netflix-serie in de Upside Down, en ook dit is een beetje de omgekeerde wereld. Je zou het niet geloven, maar ondanks dat zijn personage bij de aanvang van Stranger Things slechts 11 jaar oud is, mag de 18-jarige Noah Schnapp inmiddels al plaatsnemen op de universiteitsbanken.

Noah Schnapp door het dolle na YouTube-challenge

Tegenwoordig studeert de Netflix-ster aan de Ivy League Universiteit van Pennsylvania, dezelfde alma mater als Elon Musk. En Schnapp heeft vast inspiratie gehaald bij de nagelnieuwe Twitter CEO. Als eerstejaars schreef hij zich namelijk in voor de bachelor ‘Corporate Innovation & Entrepeneurship’. Daarenboven is de miljonairs-student is niet vies van een extra zakcentje.

netflix, stranger things, noah schnapp
(Afbeelding: YouTube / Kwoknation)

Eerder deze maand uploadde het YouTube-kanaal Kwoknation een video waarin te zien is hoe pas afgestudeerde, willekeurige studenten van de Universiteit van Pennsylvania staande werden gehouden. Kunnen ze vijf vragen over de Amerikaanse economische geschiedenis juist beantwoorden? Kwoknation bood 50 dollar aan iedereen die alle vijf vragen correct beantwoordde, en 10 dollar aan degenen die vier van de vijf vragen wisten te beantwoorden.

En Stranger Things-acteur Noah Schnapp was toevallig een van die studenten. Onomwonden stelt hij zich doodleuk als ‘Noah’ voor. De Netflix-ster legt vervolgens uit dat hij een eerstejaars student is die ondernemerschap en innovatie studeert. Daarna zegt de presentator: “Ik ga je vijf vragen stellen die oplopen in moeilijkheidsgraad; als je er vijf uit vijf haalt, krijg je 50 dollar.”

netflix, stranger things, noah schnapp, quiz
(Afbeelding: YouTube / Kwoknation)

Noah beantwoordt vervolgens vier van de vijf vragen correct. Al geeft hij toe dat hij misschien “een oneerlijk voordeel” heeft, omdat hij over veel van de onderwerpen leert in zijn hoorcolleges. Maar hij struikelt over de laatste vraag van 50 dollar: “Onder welke president werd het federale reserve-systeem gecreëerd?”

netflix, stranger things, noah schnapp, laatste vraag
(Afbeelding: YouTube / Kwoknation)

Hoewel hij de 50 dollar misliep, verdiende Noah Schnapp toch een tientje voor het correct beantwoorden van de meeste vragen. En hoewel dit slechts 0,004% is van wat hij per aflevering van Stranger Things verdiende, is de Netflix-acteur merkbaar blij met de overwinning.

Bekijk hierboven het volledige YouTube-filmpje van de straatquiz.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.