Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Zo oud is de Stranger Things-cast én de personages die ze spelen

Er was voor seizoen 4 veel te doen over de leeftijd van de cast van Stranger Things en de personages die ze spelen. Veel Netflix-kijkers waren vooraf bang dat de kids te volwassen zijn geworden. Maar het werd misschien wel het beste seizoen tot nu toe. Hoe dan ook: zo oud zijn de acteurs én de personages die ze spelen.

Tipje van de sluier: er is nogal een leeftijdsverschil tussen de acteurs en de personages. Het zou dan ook niet verwonderlijk zijn als de Duffer brothers Stranger Things seizoen 5 een paar jaar vooruit spoelen. De vrienden hebben elkaar een tijd niet gezien, zijn een paar jaar ouder en moeten weer samen komen om Hawkins te redden. Zoiets. Of niet natuurlijk, want in seizoen 4 is de age-gap tussen acteurs en personages totaal niet hinderlijk.

Leeftijd van acteurs en personages uit Stranger Things

Seizoen 1, 2 en 3 van Stranger Things spelen zich af in respectievelijk 1983, 1984 en 1985. Tussen seizoen 3 en 4 zitten drie jaren, maar het seizoen 4 speelt zich wel gewoon af in 1986. Het leeftijdsverschil tussen de acteurs en personages is dus toegenomen. Een overzicht.

Millie Bobby Brown – Eleven

Millie Bobby Brown is geboren op 19 februari 2004 en is 18 jaar oud. Ze speelt Eleven, het meisje met telekinetische superkrachten. Haar personage is in seizoen 4 van Stranger Things 14 à 15 jaar oud.

eleven, millie bobbyw brown, leeftijd, hoe oud, cast, personages, acteurs, stranger things, seizoen 4
Eleven (Afbeelding: Netflix)

Finn Wolfhard – Mike Wheeler

Finn Wolfhard zag het levenslicht op 23 december 2002 en is 19 jaar oud. De acteur speelt Mike Wheeler, die in seizoen 4 van Stranger Things 14 à 15 jaar oud is.

mike wheeler, finn wolfhard, stranger things 4, hoe oud, leeftijd, acteurs, cast, personages
Mike Wheeler (Afbeelding: Netflix)

Noah Schnapp – Will Byers

Dan het jongste ventje uit de cast, Noah Schnapp. Hij werd geboren op 3 oktober 2004 en is 17 jaar oud. Zijn leeftijd in het meest recente seizoen is 14 à 15 jaar.

noah schnapp, will byers, age, leeftijd, hoe oud, cast, persoanges, acteurs
Will Byers (Afbeelding: Netflix)

Natalia Dyer – Nancy Wheeler

Nancy Wheeler, 19 jaar oud in Stranger Things 4, ontpopte zich weer eens tot held in het afgelopen seizoen. Ze wordt gespeeld door Natalia Dyer, geboren op 13 januari 1995 en 27 jaar oud.

nathalie dyer, nancy wheeler, hoe oud, cast, acteurs, personages, stranger things 4
Nancy Wheeler (Afbeelding: Netflix)

Charlie Heaton – Jonathan Byers

Charlie Heaton is geboren op 6 februari 1994 en is 28 jaar oud. De leeftijd van zijn personage Jonathan Byers in seizoen 4 van Stranger Things is ongeveer 19 jaar.

cast, acteurs, personages, Jonathan Byers, age, leeftijd, hoe oud, stranger things seizoen 4
Jonathan Byers (Afbeelding: Netflix)

Joe Keery – Steve Harrington

De eer van het grootste leeftijdsverschil tussen acteur en personage gaat naar Joe Keery, geboren op 24 april 1992 en 30 jaar oud. In het vierde seizoen van Stranger Things is zijn heldhaftige personage Steve Harrington 19 à 20 jaar oud.

steve harrington, joe keery, leeftijd, hoe oud is, stranger things, seizoen 4
Steve Harrington (Afbeelding: Netflix)

Gaten Matarazzo – Dustin Henderson

Ons favoriete personage uit Stranger Things is Dustin Henderson, en daarin zijn we niet de enigen. In seizoen 4 is de coole nerd 14 à 15 jaar oud. Gaten Matarazzo, de acteur achter Dustin, is geboren op 8 september 2002 en inmiddels is hij 19 jaar oud.

dustin, age, leeftijd, hoe oud, stranger things seizoen 4, gaten materazzo
Dustin Henderson (Afbeelding: Netflix)

Caleb McLaughlin – Lucas Sinclair

Caleb McLaughlin zag het levenslicht op 13 oktober 2001 en is 20 jaar oud. Zijn personage Lucas Sinclair is in seizoen 4 van Stranger Things 14 à 15 jaar oud.

Lucas Sinclair, caleb mclaughin, hoe oud, leeftijd, stragner things seizoen 4
Lucas Sinclair (Afbeelding: Netflix)

Priah Ferguson – Erica Sinclair

Erica Sinclair is het badass zusje van Lucas. In het meest recente seizoen is ze 11 jaar oud. Ze wordt gespeeld door actrice Priah Ferguson, geboren op op 1 oktober 2006. Zij is 15 jaren jong.

Erica Sinclair
Erica Sinclair (Afbeelding: Netflix)

Sadie Sink – Max Mayfield

Sadie Sink is geboren op 16 april 2002 en is 20 jaar oud. Haar personage, dat een grote rol speelt in Stranger Things seizoen 4, is 14 à 15 jaar oud.

Max Mayfield
Max Mayfield (Afbeelding: Netflix)

Maya Hawke – Robin Buckley

Acteurs Uma Thurman en Etan Hawke kregen op 8 juli 1998 een baby die Maya Hawke kwam te heten. Volledig in de lijn van haar ouders werd ze ook actrice. Ze speelt de onhandige en ontwapenende Robin Buckley, die in seizoen 4 naar schatting 18 jaar oud is.

Robin Buckley, maya hawke, leeftijd, hoe oud, stranger things
Robin Buckley (Afbeelding: Netflix)

Eduardo Franco – Argyle

De blowende surfdude en pizzabezorger Argyle is in seizoen 4 van Stranger Things voor het eerst te zien. De leeftijd van zijn personage, dat bevriend is met Jonathan Byers, is ongeveer 19 jaar oud. Argyle wordt gespeeld door Eduardo Franco, geboren op 29 augustus 1994 en 27 jaar oud.

Argyle
Argyle (Afbeelding: Netflix)

Joseph Quinn – Eddie Munson

Dan drop-out, metalfreak en Hellfire Club-leider Eddie Munson. Zijn leeftijd in Stranger Things seizoen 4 is niet gespecificeerd. Hij is in de serie een paar jaar op rij blijven zitten en zal zo’n 20 jaar oud zijn. Het personage wordt gespeeld door Joseph Quinn, geboren op 15 mei 1993 en 29 jaar oud.

leeftijd, hoe oud eddie munson, hellfire club, stranger things, pull and bear, t shirt, collectie, collab, netflix
Eddie Munson (Afbeelding: Netflix)

Hoe oud zijn de acteurs versus personages in Sex Education?

Ook in de Netflix-serie Sex Education zijn tienernerds de helden. Check in dit artikel het leeftijdsverschil tussen acteurs en personages.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.