Dennis Mons
Dennis Mons Formule 1 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-Ferrari van Schumacher voor krankzinnig bedrag te koop

De felrode Formule 1 Ferrari van Michael Schumacher is te koop. Het gaat om de F300 uit 1998. Je dient er wel een vermogen voor neer te tellen.

Hoewel ‘Schumi’ uiteindelijk niet de wereldtitel wist te pakken in 1998, blijft dit een iconische wagen. Hij werd uiteindelijk tweede en moest alleen Mika Häkkinen in de McLaren voor zich dulden.

De Formule 1-Ferrari uit 1998 van Schumacher

De unieke F300 is te koop bij het beroemde veilinghuis Sotheby’s. De geschatte prijs is een krankzinnige 6 miljoen tot zo’n 8 miljoen euro. Maar dan ben je er nog niet; kopers moeten (direct!) zelf transport regelen. Ook dat is een dure grap. Niet alleen het transport, maar ook de verzekering die daar weer overheen komt.

Formule 1 Ferrari Schumacher
Een legendarisch icoon. (Afbeelding: Sotheby's)

Daarvoor krijg je wel een prachtige Ferrari die doorspekt is met geschiedenis. Het seizoen in 1998 was legendarisch. De strijd om de wereldtitel tussen het Italiaanse automerk en McLaren was fameus en bikkelhard.

Hoewel Häkkinen vier van de eerste zes races pakte, kroop Schumacher al snel op met vijf gewonnen wedstrijden, waaronder in Canada en Groot-Brittannië. Hierdoor kwam hij op gelijke hoogte te staan met de Fin.

Formule 1 Ferrari Schumacher
Als je er echt in durft te rijden, heb je ballen. (Afbeelding: Sotheby's)

De spannendste wedstrijd was echter in Japan. Häkkinen stond in de laatste race daar vier punten voor, Schumacher had problemen om snel weg te komen bij de start én kreeg een lekke band. Dat bleek het einde van de titeldroom

Razendsnelle bolide

Het moge duidelijk de Formule 1-auto van Schumacher een beest van een auto is. Het is een klassieke V10, uit een tijdperk dat volgens velen nog altijd het beste is. De F300 heeft een 2996cc, 80-graden V10-motor, goed voor 805 pk. Dat klinkt relatief weinig, maar doordat de Ferrari slechts zo’n 590 kilogram weegt, is de bolide pijlsnel.

Formule 1 Ferrari Schumacher
Voel je als Schumi in deze cockpit. (Afbeelding: Sotheby's)

Dus mocht je nog ergens ettelijke miljoenen hebben liggen, dan moet je even goed de website van Sotheby’s blijven F5’en. De veiling voor de Ferrari van Michael Schumacher begint op 18 augustus en wordt beëindigd op 20 augustus. Check ook de top 5 duurste F1-bolides ooit verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.