Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

In december 2022 op Disney+: de beste films en series op een rij

Net als Netflix en HBO Max pakt ook Disney+ uit in december 2022. De beste nieuwe films en series voor komende maand op een rij, inclusief de reboot van een Nicolas Cage-klassieker.

Ook interessant is de nieuwe film Amsterdam, waarvoor een sterrencast uit de hoge hoed is getoverd, waaronder Christian Bale en Margot Robbie. We beginnen met de meest veelbelovende films, daaronder vind je de series die wij komende maand de moeite waard achten.

Nieuw films op Disney+ in december 2022

Veel nieuwe films op Disney+ in december 2022, maar we laten de kinderfilms hier even achterwege. Een overzicht.

Amsterdam

Het hangt er een beetje vanaf tot welk kamp je behoort. Ga je blind all-in op de cast of laat je je afschrikken door recensies. In het eerste geval moet je deze film zien, in het tweede geval kan Amsterdam misschien tegenvallen. De cast bestaat uit onder anderen Christian Bale, Margot Robbie, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, John David Washington, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Robert De Niro en zo kunnen we nog even doorgaan. We zouden zeggen: vergeet die zure recensies, kijk en geniet.

Amsterdam is vanaf 28 december 2022 te streamen op Disney+.

Darby and the Dead

“I see dead people” krijgt een nieuwe dimensie. Tot zover de vergelijking met The Sixth Sense. Darby and the Dead gaat over een meisje dat dode mensen ziet en haar tijd besteedt aan het helpen van verloren zielen. Ze leeft een teruggetrokken bestaan, maar daar komt verandering in als een populaire klasgenoot sterft en alsnog haar verjaardag wil vieren. Opmerkelijk script dat zomaar eens kan verrassen.

Darby and the Dead is vanaf 2 december 2022 te streamem op Disney+.

Nieuw series op Disney+ in december 2022

En waar blijft die reboot van die Nicolas Cage-klassieker dan? Welnu, die is uitgewerkt in serievorm.

National Treasure: Edge of History

Juist, we hebben het over National Treasure: Edge of History, gebaseerd op de gelijknamige films met Nicolas Cage. De 20-jarige Jess Valenzuela (Lisette Olivera) doet een grote ontdekking over haar vader als ze zich verdiept in haar familiegeschiedenis. Zoals de titel en eerdere films al doen vermoeden, komt ze een schat op het spoor. Ze gaat met vrienden op zoek en neemt de risico’s voor lief. Helaas, Nicolas Cage speelt niet mee.

National Treasure: Edge of History is vanaf 14 december 2022 te streamen op Disney+.

La Última (seizoen 1)

Miguel Bernardeau kennen bingewatchers inmiddeles van de Netflix-hitseries Élite en 1899, en nu gaat hij ook de harten van Disney-abonnees veroveren. In La Última speelt hij een jonge bokser die droomt van een professionele carrière en dat gaat niet van een leien dakje. Dan is er ook nog Candela, die droomt van een carrière als zangeres. De levenspaden van deze twee oud-klasgenoten kruisen elkaar in deze serie.

La Última is vanaf 2 december 2022 te streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.