Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe film met Christian Bale richting grootste flop van 2022

Je zou denken dat een ronkende naam als Christian Bale voldoende is om mensen naar de bioscoop te lokken. Niets blijkt minder waar te zijn. Na de recettes van het openingsweekend bijeen te schrapen, zou Amsterdam wel eens de grootste flop van het filmjaar kunnen  zijn. En dat met een sterrencast om u tegen te zeggen.

Toen Amsterdam werd aangekondigd, moesten de Oscars eigenlijk al niet meer uitgereikt worden. Zo sterk was het geloof in het succes van de misdaadfilm. De grote bazen van 20th Century Studios zullen dan ook met de handen in het haar de cijfers van het openingsweekend gade hebben geslagen. Check hieronder de trailer van de flop.

Wereldwijd bracht de film voorlopig 10 miljoen dollar in het laatje, slechts een fractie van het totale budget van 80 miljoen dollar. En gezien de recensies, lijkt er niet meteen beterschap in het verschiet te liggen. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een Critics Score van amper 34 procent en met een Audience Score van 60 procent loopt ook het publiek niet echt warm voor de sterrencast van Amsterdam. Een flop van jewelste dus.

De sterrencast van Amsterdam: meer dan Christian Bale

Zoals je in de trailer hierboven hebt kunnen zien, maakt niet alleen Christian Bale (Batman, et cetera) deel uit van de cast. De up-and-coming John David Washington (zoon van Denzel) mag met Tenet dan wel een grote vis aan de haak geslagen hebben, deze film zal hij liever vergeten. Ook Margot Robbie, bekend als Harley Quinn van The Suicide Squad, Rami Mr. Robot Malek en Robert DeNiro slaan met Amsterdam een zeldzame bal mis. Regisseur David O. Russell heeft al een vijftal Oscarnominaties op zak, maar zal dus nog even moeten wachten alvorens hij de prijs daadwerkelijk in de lucht mag steken.

poster amsterdam, flop, christian bale
(Afbeelding: 20th Century Studios)

De slechte reviews lijken vooral met de vinger te wijzen naar het verhaal, dat zich volgens recensenten vaak verliest in de vele onnodige plotwendingen. “Het lijkt wel alsof Amsterdam in elkaar is geflanst met de scripts van andere films. Het plot wordt hierdoor veel te ingewikkeld”, klinkt het bij één criticaster. Hopelijk doet de nieuwe Netflix-horrorfilm met Christian Bale in de hoofdrol het een stuk beter.

Amsterdam is wereldwijd al sinds 7 oktober in de zalen te zien, maar komt pas op 27 oktober in Nederland uit. Nog even wachten dus om je scherpste pen boven te halen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.