Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Takahiro Miyashita en Asics geven The Beatles-boots sneakercomfort

Takahiro Miyashita, oprichter van het merk TAKAHIROMIYASHITATheSoloist, komt samen met Asics met schoenen die geïnspireerd zijn op de Chelsea-boots die gedragen werden door The Beatles en veel andere muzieksterren. Een combinatie van sneakers en hoge herenschoenen, met een comfortabele zool.

De Japanse modeontwerper is een uitgesproken fan van The Beatles en heeft zich vaker laten inspireren door de ‘Fab Four’. Ditmaal giet hij een modern sausje over een aloude klassieker.

Takahiro Miyashita x Asics GEL-Quantum 360 V11

Natuurlijk zijn The Beatles niet de enige pop- of rocksterren die Chelsea-boots droegen. Maar de meest prominente dragers waren toch echt John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Star. Zij moesten het alleen doen met een houten zool.

Op de versie van Takahiro Miyashita is gebruik gemaakt van de Asics GEL Quantum 360 V11-zool, voorzien van een recent ontwikkelde dempingstechnologie. Deze zorgt voor extra demping en flexibiliteit. De schoenen heten GEL-Quantum 360 THE CHELSEA. Vanaf 14 oktober is het model in Japan te koop voor 36,300 yen, ongeveer 250 euro. We achten de kans overigens klein dat ze ook in Europa gelanceerd worden. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig resellers als StockX. Vanaf 14 oktober even in de gaten houden dus. Hou daar wel rekening met hogere prijzen.

The Beatles

Naast hun door Takahiro Miyashita en Asics geëerde Chelsea-boots stonden The Beatles ook bekend om hun muziek. Misschien heb je wel eens van de nummers Love Me Do of Let It Be gehoord. Best een aardige band, hoor. Dat blijkt ook uit deze heerlijke documentaire op Disney+, met nog nooit vertoonde beelden. Ook Netflix maakte een documentaire over de muzikanten uit Liverpool en over John Lennon in het bijzonder. Dat moet dan toch echt wel een serieus bandje zijn geweest.

Takahiro Miyashita, asics, chelsea boots, the beatles
The Beatles op hun Chelsea-boots (Afbeelding: AFP)

Check in dit artikel een aantal stijlvolle sneakers van verschillende merken voor het komende seizoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.