Felix Decavel
Felix Decavel Architectuur 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vulgaire website biedt fortuin voor naam nieuw Everton-stadion

Een adult webcam-website heeft naar eigen zeggen ruim 225 miljoen euro geboden om naam te mogen geven aan het nieuwe stadion van Everton FC. Speelt de Engelse voetbalclub binnenkort in het Stripchat Sustainability Stadium?

We zullen het aan niemand verder vertellen als je al van de website gehoord hebt, maar voor degenen die beter kunnen liegen: wat is Stripchat?

Wat is Stripchat?

Volgens – ahem – Wikipedia is het een internationale website en sociaal netwerk voor volwassenen met gratis live gestreamde webcam-uitvoeringen, vaak inclusief naaktheid en seksuele activiteit, via traditionele, virtual reality en mobiele uitzendingen. Om de naamsbekendheid van Stripchat te verhogen, hoopt het bedrijf dan ook het nieuwe stadion van Everton te mogen dopen.

“Stripchat heeft officieel een bod ingediend om naamspartner te worden van Everton en het nieuwe stadion”, klinkt het. “Als de club ons bod aanvaardt, willen we van het ‘Stripchat Sustainability Stadium’ het meest progressieve, klimaatbewuste en duurzame stadion ter wereld maken.”

Everton, nieuw stadion, stripchat
(Afbeelding: Soluis Group)

Wat ons betreft mag er nog aan de naam gesleuteld worden, maar het bod van Stripchat is in ieder geval serieus. De website heeft immers 225 miljoen euro veil voor de naam van de nieuwe voetbaltempel, verspreid over tien jaar.

Maar net als een goede huisvader, ontkent de club in alle toonaarden de avances. Everton beweert zelfs geen enkel bod te hebben ontvangen, laat staan geïnteresseerd te zijn in wat vermoedelijk een promotiestunt is.

Het nieuwe stadion van Everton

Het nieuwe stadion van Everton mag er zijn trouwens. Bekijk hier de beelden van Goodison Park 2.0.

Vanaf het seizoen 2024/25 zullen 53.000 supporters – al dan niet in de Championship – in het architecturale kunstwerk hierboven plaats nemen. Prijskaartje van het nieuwe Everton-stadion: meer dan een half miljard euro. Door de naamrechten van het stadion te verkopen, hoopt het Premier League-team een deel van de kosten terug te verdienen. Maar dan wel aan een respectabeler bedrijf.

Helaas waren we nog niet van het Stripchat-bod op de hoogte toen we Ruud Gullit konden interviewen, over onder meer vulgaire snorren. Maar we beloven dat we zijn mening de volgende keer zeker zullen raadplegen over dit geinige nieuwsbericht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.