Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

9 stijlvolle nieuwe sneakers voor in de herfst en winter 22/23

Tijd voor nieuwe sneakers, want er is een ander seizoen aangebroken. Natuurlijk hoef je niet ineens van wit naar zwart in de herfst en winter. Maar schoenen die enigszins tegen een spatje of vuiltje kunnen, zijn wel handig.

Van New Balance tot Nike, en voor de liefhebber van veel te dure designersneakers zelfs een paar onbetaalbare Balenciaga’s.

Nieuwe sneakers voor de herfst en winter 22/23

We zijn voor jou door de nieuwe collecties van verschillende merken en webshops gelopen. Er is hopelijk voor ieder wat wils, we hebben modellen uit verschillende prijscategorieën geselecteerd. Ook komend seizoen zie je bij veel merken de outdoor-stijl weer terug.

New Balance XC-72

Deze sneakers zijn geïnspireerd op het speculatieve technologische optimisme van conceptauto’s uit de jaren 70. Tot zover het nietszeggende marketingpraatje van New Balance. Waar je wel wat aan hebt, is de buitenzool met drie afzonderlijke grippatronen. Geen overbodige luxe tijdens de natte maanden. Je koopt de stijlvolle schoenen voor 130 euro.

uxc72mb_nb_04_i
(Afbeelding: New Balance)
new balance x 72, nieuwe sneakers, seizoen
(Afbeelding: New Balance)

Vans Ultrarange EXO SE

Er is een nieuwe reeks kleuren beschikbaar van de Vans Ultrarange EXO SE. Ideale sneakers tussen de seizoenen in, met veel comfort en grip. Je koopt ze voor 115 euro.

nieuwe sneakers, herfst winter 2022
(Afbeelding: Vans)
vans ULTRARANGE EXO SE sneakers
(Afbeelding: Vans)

Salomon XT-6 Mindful

Salomon doet al jarenlang hetzelfde op het gebied van schoenen en sneakers, maar het heeft lang geduurd voordat de trailrunstijl doorbrak. Nu zijn dit soort schoenen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Salomon XT-6 Mindful koop je voor 175 euro. Het model heeft veel comfort, grip en stijl en is multifunctioneel. Ook verkrijgbaar in donkere kleuren.

salomon xt-6 mindful, nieuwe sneakers, herfst, winter, seizoen
(Afbeelding: Salomon)

Nike Air Max Terrascape 90

Terrascape 90 geeft de Nike Air Max een vernieuwd design dat is ontworpen voor in de natuur. Verwacht extra stevigheid en demping, zonder extra volume. De pasvorm ziet er net zo goed uit op het wandelpad als op straat. Je koopt de sneakers in verschillende kleurcombinaties voor 159,99 euro.

Nike Air Max Terrascape 90, nieuwe sneakers, seizoen, 22 23
(Afbeelding: Nike)
(Afbeelding: Nike)

New Balance Made in USA 990 v3

Een aantal heerlijke nieuwe kleurcombinaties van de New Balance Made in USA 990 v3. De onderstaande modellen zijn te koop voor 230 euro (paars) en 240 euro (blauw).

new balance made in use 990 v3, nieuwe sneakers, seizoen
(Afbeelding: New Balance)
new balance made un isa 990v3
(Afbeelding: New Balance)

END. x adidas Superturf Adventure ‘ IBEX’

Deze samenwerking tussen END Clothing en Adidas is vanaf 1 oktober te koop voor 160 euro. Perfecte nieuwe sneakers voor de druilerige herfst en winter.

end adidas supertuf-2
(Afbeelding: END Clothing)

Nike Air Force 1 ‘ Made by You’

Ook geen zin om je witte Nike Air Force 1 te dragen bij vies weer? Weet dat je deze razend populaire sneakers nu naar hart en lust kunt ontwerpen. Hieronder ons ontwerp, en toegegeven: ook het gebroken wit en de premium suède zijn nog aardig besmettelijk. Maar om nou alleen nog maar zwart of bruin te dragen in de herfst en winter. Ontwerp ze zelf.

nike air force 1 made by you
(Afbeelding: Nike)
nike air force 1, nieuwe sneakers, seizoen
(Afbeelding: Nike)

Converse Chuck 70 GORE-TEX

Er zijn mensen die het ganse jaar Converse-sneakers willen dragen. Maar ja, in de herfst en winter krijg je koude en natte voeten hè. Welnu, die tijd is voorbij. De Converse Chuck 70 heeft een GORE-TEX update gekregen. Prijs: 130 euro.

A00724C_H_08X1
(Afbeelding: Converse)

Balenciaga Track.3

We gaan er ook altijd maar vanuit dat er sneakerfreaks meelezen die een hang hebben naar peperduur design. Voor hen is de Track.3 van Balenciaga het model om komend seizoen mee te pronken. Deze kleur blauw ga je sowieso veel zien in de herfst en winter van 22/23, maar er zijn ook andere vaal gemaakte kleuren van deze nieuwe sneakers beschikbaar. De prijs valt mee: 750 euro.

balenciaga track 3, nieuwe sneakers, herfst winter, seizoen, 22 23
(Afbeelding: Balenciaga)

Check ook de nieuwe collab van Patta, ditmaal niet met Nike maar met New Balance. Ook deze nieuwe sneakers komen uit in de herfst van 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.