Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Tot ziens Nike, de nieuwe Patta-collab is met New Balance

Na de Patta Nike Air Max 1 ‘The Next Wave’ is het tijd voor wat nieuws. En dat zit eraan te komen, in de vorm van een paar New Balance-sneakers. Timothy Sabajo, general manager van de Nederlandse sneakerboetiek, deelt op Instagram een eerste teaser. “Ik heb je gewaarschuwd, pas op.”

Als Patta een samenwerking aangaat met een merk voor nieuwe sneakers, dan worden sneakerfreaks wild. De meest recente collab heeft geresulteerd in de meest populaire snakers van de laatste tijd, de Nike Air Max 1 ‘The Next Wave’. Maar het Nederlandse bedrijf heeft ook een verleden met New Balance, dat nu een nieuwe hoofdstuk krijgt.

Patta x New Balance 990v3

De nieuwe episode centreert zich rond het model 990v3 ‘Made in USA’. Veel over de sneakers is er nog niet bekend, maar zoals je ziet zijn ze uitgevoerd in het olijfgroen met grijs. Ook is er een detail in een fellere kleur groen te spotten. Verder springt de ABZORB-middenzool met spikkels in het oog.

Zoals gezegd is het niet de eerste samenwerking tussen New Balance en Patta. Eerder kregen de modellen 997S, 920 (herfstbruin) en 991 (Peach Grey) al een make-over van de Nederlandse sneakerboetiek, die inmiddels is uitgegroeid tot wereldwijd topmerk. Tot nu toe is er niets bekend over een eventuele releasedatum, en er zijn verder nog geen officiële productfoto’s. Maar afgaande op de teaser zal het niet lang meer duren eer we er meer over horen en zien. We houden je op de hoogte. En blijf vooral dit Instagram-account volgen.

Nike Air Max 1 ‘The Next Wave’

Naast New Balance heeft Patta ook een goede verstandhouding met Nike. Lees op onze overzichtspagina meer over de Air Max 1 ‘The Next Wave’, die in verscheiden kleuren is uitgekomen. Wel is de kans groot dat je achter het net hebt gevist en geen zin hebt om een krankzinnig bedrag voor de sneakers neer te leggen via StockX. Niet getreurd, alleen een sneakerfreak ziet het verschil tussen deze nieuwe Air Max 1 en de Patta-collab.

Lees ook ons interview met Edson Sabajo, mede-oprichter van Patta, dat we in samenwerking met Johhnie Walker maakten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.