Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Geen Patta, maar deze Nike Air Max 1 lijkt sprekend op The Wave

Ben jij er net als heel veel andere mensen niet in geslaagd om de Patta Nike Air Max 1 ‘The Next Wave’ te bemachtigen? Geen paniek, hier zijn de sneakers die Magma Orange heten. Een ode aan de allereerste versie van de Air Max 1.

Samenwerkingen tussen Nike en Patta komen doorgaans dicht in de buurt van de heilige graal binnen sneakerland. Het nadeel daarvan is dat die modellen in no-time zijn uitverkocht en vervolgens voor torenhoge bedragen terug te vinden zijn op resellers als StockX.

Nike Air Max 1 Magma Orange

Nike denkt met je mee en komt met de Air Max Magma Orange, waarmee de oorsprong van de schoen gevierd wordt. Alvast een disclaimer: ook deze sneakers zijn vanwege de gelijkenis met de Patta ‘The Next Wave’ (zie onderstaande Instagram-post) ongetwijfeld zeer gewild.

Er deden al langer geruchten de ronde dat dit model er zou komen. Nu staat de lancering voor de deur, is de naam bekend en weten we hoe de sneakers eruit komen te zien. Als je een beetje bekend bent met The Next Wave van Patta, zie je nauwelijks verschil met de Nike Air Max 1 Magma Orange. De golvende vormgeving, de kleurcombinatie, het klassieke silhouet, what’s the difference?

De verschillen met Patta Nike Air Max ‘The Next Wave’

Maar de sneakerfreak ziet het direct. De wave is anders, het patroon, het materiaal en natuurlijk de branding. Ook heeft dit nieuwe model een gebroken witte buitenzool en subtiele dierenprint. Hoe dan ook zijn er weinig sneakers die de Magma Orange overtreffen. De viering van de allereerste Nike Air Max 1 is vanaf dit najaar te koop. Een verkoopprijs en exacte datum zijn nog niet bekend, we houden je op de hoogte. Bereid je wel vast voor op een lange digitale wachtrij. Vroeg bij zijn dus, als het zover is.

nike air max 1 magma orange, patta the wave, sneakers, nieuw
Magma Orange (Afbeelding: Nike)
magma orange, nike air max 1 magma orange, patta the wave, sneakers
Magma Orange (Afbeelding: Nike)

Meer op zoek naar sneakers in de sale? Check dan deze top 10 van vorige week, inclusief twee paren Air Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.