Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 29 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe Patta-oprichter Edson Sabajo wandelend Amsterdam herontdekt

Als je zo ‘belachelijk veel’ (zijn eigen woorden) sneakers hebt als Edson Sabajo moet je ze ook goed gebruiken. En dat doet de medeoprichter van sneaker- en streetwearshop Patta: hij wandelt regelmatig met vrienden door Amsterdam en herontdekt zo zijn stad. In een videoserie deelt hij de verborgen parels.

Je zou zeggen dat je alles wel hebt gezien en gedaan in de hoofdstad als je zoals Sabajo een geboren en getogen Amsterdammer bent. Maar het mooie van zo’n grote stad is dat er altijd wel verborgen parels te vinden zijn. “Ik kom nog steeds op nieuwe plekken”, vertelt Sabajo. 

In de videoreeks City Walkers (her)ontdekt hij ‘zijn’ Amsterdam. Samen met andere inspirerende Amsterdammers neemt hij de kijker in de videoserie van Johnnie Walker mee op ontdekkingstocht. In de nieuwste aflevering wandelt hij met Marian Duff, oprichter van het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) in het hart van de Bijlmer en ontdekt hij niet alleen nieuwe plaatsen, maar hoort hij ook over de moedige stappen die ze heeft genomen om te komen waar ze nu is.

Aanjagen en schuren

Sabajo en Duff kennen elkaar al heel lang. “Waarschijnlijk uit hiphopcafé De Duivel”, zegt hij. “Marian is een cultural powerhouse. Ze opereert in de mode, kunst, events, inclusie, en alles daartussenin.” 

Hij gaat voor de videoserie samen met haar naar museum Fashion for Good. “Het is een museum dat zich inzet voor duurzaamheid en mode”, vertelt Duff. Zij is voorzitter van de adviescommissie om te adviseren over hoe het museum het op dat gebied ‘nog beter kan doen’. “Als mens ben ik altijd bezig om aan te jagen en te schuren”, zegt ze.

Favoriete plekje

Sabajo heeft naast de aflevering met Duff nog twee afleveringen opgenomen voor de serie van Johnnie Walker. Het whiskymerk hoopt anderen te inspireren door in de stad op zoek te gaan naar de verborgen parels en van de gasten te horen hoe hun moedige stappen hen hebben geleid tot de rijkdom van het leven.

“Ik ga regelmatig met vrienden door de stad wandelen, hierdoor herontdek ik de stad steeds weer”, zegt de Patta-oprichter. “Iedereen heeft z’n favoriete plekje om me mee naartoe te nemen. Zo kom ik steeds weer bij nieuwe eettentjes en kroegjes, maar ook bijvoorbeeld op markten en terrasjes.”

Check hier de andere video die Sabajo maakte voor City Walkers. Zo (her)ontdek jij misschien ook wel verrassende plekken in en verhalen over Amsterdam! 

Johnnie Walker is een van de bekendste en meest verkochte whisky’s ter wereld. Populair bij zowel de beginnende als de meer ervaren whiskydrinker. Johnnie Walker Black Label is een blend van zo’n dertig graan- en maltwhisky’s die wereldwijd prijzen heeft gewonnen, zoals recent nog goud tijdens de International Spirits Challenge. De smaak van deze blend van verschillende twaalf jaar oude whisky’s kenmerkt zich door vanille, gedroogd fruit, romige toffee en zoete rokerigheid. Om zelf van te genieten of als geschenk bij een speciale gelegenheid. Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Een fles Johnnie Walker Black Label is bij alle goede slijterijen of online te koop.

In samenwerking met Johnnie Walker

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.