Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ dropt trailer vol nooit eerder vertoonde beelden van The Beatles

Peter Jackson (The Lord of The Rings) en Disney+ hebben eindelijk de eerste trailer voor The Beatles: Get Back gedropt. Een driedelige docuserie die uit vele uren aan nooit eerder vertoonde beelden put.

Jackson brengt de legendarische band in beeld tijdens de opnames van Let It Be, het album van The Beatles uit 1970.

Disney+ presenteert The Beatles: Get Back

In tegenstelling tot de vaak ietwat te romantisch geschetste docu’s uit het verleden belooft Disney+ “het meest intieme en eerlijke kijkje in het creatieve proces en de relatie tussen John, Paul, George en Ringo ooit gefilmd.”

Los van of Peter Jackson die belofte waard kan maken, is het na het checken van de eerste trailer meteen duidelijk dat The Beatles: Get Back sowieso het kijken waard wordt.

Daarin zien we de band aan het werk in de studio, haast alsof de documentaire gisteren nog is gefilmd. Verwacht geen soepele opnames waarbij alles op rolletjes loopt. Let It Be was het eerste Beatles-album sinds een lange periode waarin de bandleden vooral hun eigen dingen aan het doen waren. Het was echt even zoeken voor de muzikanten: konden ze het nog? Of, nog pijnlijker: wilden ze het nog wel?

Dat zie je al terug in de trailer, waarin de Beatles de hele opnames en de plannen voor het album bijna schrappen. Maar, zoals alle fans weten, uiteindelijk is het album er gekomen. Inclusief het legendarische optreden op het dak van een hotel.

Een iconisch beeld, waarvan fans dankzij The Beatles: Get Back eindelijk voor het eerst het hele concert kunnen gaan zien.

Zestig uur aan exclusieve beelden

Het is één van de vele exclusieve extraatjes die Jackson aan zijn docuserie toe heeft kunnen voegen. Hij had namelijk toegang tot zestig uur aan nooit eerder vertoonde beelden, gefilmd over een periode van 21 dagen. Ook beschikte de regisseur over 150 uur aan exclusieve audio, speciaal gedigitaliseerd voor dit project.

Dus ja, hoewel The Beatles: Get Back de zoveelste documentaire over de band is, hoef je niet bang te zijn dat je hetzelfde te zien krijgt als in al die andere documentaires.

Bijna op Disney+

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten. De drie afleveringen van The Beatles Get Back komen respectievelijk op 25, 26 en 27 november naar Disney+.

Check in de tussentijd ook de toffe poster die Disney heeft uitgebracht, die je hieronder kunt vinden. Trek in meer The Beatles? Paul McCartney’s Hulu-serie over onder andere die band is ook sinds kort op Disney+ te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.