Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ dropt unieke Paul McCartney-serie met nieuw Beatles-materiaal

Paul McCartney heeft na The Beatles en achttien solo-albums een enorme muziekcarrière achter de rug. De legendarische producer Rick Rubin duikt met de Beatle in zijn muziek, intrigerende anekdotes en laat zelfs onuitgebrachte Beatles-outtakes horen in McCartney 1,2,3.

Paul McCartney: leven vol muziek

Paul McCartney werd al zijn vijftiende lid van The Beatles. Ondertussen is de Britse muzieklegende 64 jaar, talloze samenwerkingen en achttien solo-albums verder. Hij wordt volgend jaar tachtig, maar McCarntney zit absoluut niet stil.

Een fascinerende muziekcarrière, kun je gerust stellen. Er zijn boeken over volgeschreven, maar McCartney heeft nog een hoop verhalen te delen. Dat doet hij op 25 augustus met McCartney 3,2,1, een documentaireserie die uit zes delen zal bestaan.

Muzieklegende Rick Rubin

En met wie kun je beter over muziek praten dan met Rick Rubin? De producent en oprichter van Def Jam is een muzieklegende in his own right. Van de Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers tot Tom Petty and the Heartbreakers: Rubin heeft sowieso een van je favoriete albums geproduceerd.

De beste man kan ook nog eens ontzettend goed interviewen en over muziek praten. Op YouTube zijn video’s van bijna een uur te vinden waarin Rubin op zijn gemakje in zijn achtertuin grote artiesten als bijvoorbeeld Kendrick Lamar interviewt over hun creatieve proces en muziek. In plaats van te jagen op sappige quotes zijn het telkens intrigerende gesprekken vol passie en wederzijds respect.

Trailer McCartney 1,2,3

Terug naar Paul McCartney, want de Beatle wordt in McCartney 1,2,3 zes afleveringen lang ge√Įnterviewd door Rick Rubin. Pure muziekpassie, en daarmee een¬†must voor elke Beatles-fan. En wie is dat nou niet?

De trailer van de serie is opgenomen in zwart-wit en belooft ‚Äėonvertelde verhalen‚Äô, ‚Äėongehoorde muziek‚Äô en ‚Äėonvergetelijke herinneringen‚Äô, hoewel er natuurlijk ook veel bekende nummers voorbij zullen komen.

Beatles-outtakes

Ja, ongehoorde muziek. De trailer belooft al nieuwe outtakes van bekende Beatles-nummers. Waaronder een opname van Lucy in the Sky With Diamonds waar zelfs Paul McCartney van lijkt te schrikken.

Clint Worthington van Consequence kreeg de kans alvast om de docuserie te checken. Hij was er zeer over te spreken: ‚ÄúAlle zes afleveringen van de docuserie zijn pure vibes ‚Äď Rubin neemt de rol van de geobsedeerde, aanbiddende fanboy aan voor een publiek dat aan een duidelijk ander soort interview toe is‚ÄĚ, schrijft Worthington. ‚ÄúEn in dat ontspannen opzicht is McCartney 3,2,1 een grand old time.‚ÄĚ

Het goede nieuws

En dan nu het slechte nieuws: McCartney 3,2,1 was een Hulu Original. Het goede nieuws? Net zoals de Marvel-serie M.O.D.O.K. komt de docuserie op 25 augustus, een maandje later, ook in Nederland alsnog naar Disney+. De recensies voor de Hulu-release waren al zeer positief, dus dat belooft veel goeds!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.