Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Vanguard gaat terug naar Tweede Wereldoorlog in eerste trailer

We gaan weer schieten in de Tweede Wereldoorlog. Activision heeft de eerste teaser uitgebracht voor de volgende Call of Duty. Die gaat officieel Call of Duty: Vanguard heten.

De game gaat Black Ops Cold War opvolgen, de COD van vorig jaar. Dat spel speelde zich, zoals de naam al doet vermoeden, tijdens de Koude Oorlog af. Dit jaar gaan we dus verder terug in de tijd naar een voor vele gamers favoriete setting.

Call of Duty: Vanguard onthuld

De trailer trapt meteen spectaculair af met een montage. We bezoeken verschillende beroemde slagvleden uit de Tweede Wereldoorlog. Van een Duits bos en een woestijn tot een Russische setting en een strand. In de omgeving zitten al namen en gezichten verstopt, die hinten naar personages uit de aankomende game.

Waarschijnlijk gaat Call of Duty: Vanguard zich afspelen op de vier belangrijkste locaties van de Tweede Wereldoorlog: Oostfront, het westfront, Noord-Afrika en de Stille Oceaan. De game gaat draaien op dezelfde engine als Modern Warfare (2019), dus dat is goed nieuws.

Verder in Warzone

Bij die informatie blijft het voorlopig. Nieuwsgierige gamers die meer willen weten hoeven echter niet lang meer geduld te hebben. Op 19 augustus wordt Call of Duty: Vanguard verder onthuld. Niet tijdens een saaie livestream, nee, het is 2021! De game zal uit de doeken worden gedaan binnen Warzone, de gratis Battle Royale-modus van de franchise.

Dat gaat aankomende donderdag gebeuren om 19:30 Nederlandse tijd.

Toxic werkomgeving

Vanguard wordt vast een toffe game, maar voor Activision zijn het nou niet bepaald feestelijke tijden.

De Call of Duty-uitgever Activision Blizzard wordt namelijk van meerdere kanten beschuldigd dat het een toxic werkomgeving handhaaft die bijzonder vijandig is voor vrouwen, hen minder betaalt en hen onderwerpt aan seksuele intimidatie, en dat daders niet op serieuze wijze worden gestraft, volgens een rechtszaak aangespannen door California’s Department of Fair Employment and Housing.

Oef. Dat verhaal krijgt dus sowieso nog een staartje. De jaarlijkse COD-machine draait echter gewoon door. Check hieronder de eerste teaser trailer voor Vanguard. Op naar donderdag!

Call of Duty: Vanguard - terug naar Tweede Wereldoorlog in eerste trailer
🌟 (Afbeelding: Activison)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.