Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix betaalt megabedrag voor veelbelovende horrorfilm Christian Bale

Netflix heeft vele miljoenen betaald voor The Pale Blue Eye, een gloednieuwe horror-thriller van Christian Bale.

Nieuwe films produceren is door de pandemie een stuk lastiger en vooral prijziger geworden. Als je überhaupt al het geluk hebt dat de set niet gesloten moet worden vanwege positief geteste crewleden. Voeg daar aan toe dat er het afgelopen jaar een flink aantal streamingdiensten bij zijn gekomen en je hebt een markt waarin de prijskaartjes van films door het dak schieten.

Netflix koopt The Pale Blue Eye

Netflix heeft in het bieden op nieuwe films dan ook steeds meer concurrentie. Concurrenten als Apple en Amazon deinzen er niet voor terug om megabedragen neer te leggen voor streaming-rechten van veelbelovende nieuwe titels. Steeds vaker wordt Netflix dan ook afgetroefd.

Gelukkig is dat niet het geval met The Pale Blue Eye. Dat is een nieuwe horror-thriller met niemand minder dan Christian Bale in de hoofdrol. Volgens de gereputeerde Hollywood-publicatie Deadline heeft de streamingdienst maar liefst 55 miljoen dollar voor de film betaald.

Dreamteam met Christian Bale

De verwachtingen zijn hooggespannen. De regie van de horrorfilm is namelijk in handen van Scott Cooper. Een naam die je wellicht niet zoveel zegt, maar The Pale Blue Eye heeft qua samenwerking een ijzersterk track record. Cooper leverde samen met Christian Bale namelijk eerder al Out of the Furnace (2013) en Hostiles (2017) af.

Bale speelt niet alleen de hoofdrol in dit nieuwe project, maar staat ook als producent op de IMDb-pagina van de film. In die rol is ook Josh Lesher (Birdman) betrokken bij de productie van de film. Grote namen dus, en daarmee houdt de potentie niet op.

Falcon and The Winter Soldier: Marvel dropt trailer en verrassing op Disney+

Mysterieuze moorden

The Pale Blue Eye is namelijk gebaseerd op het gelijknamige geprezen boek van Louis Bayard. De boek en binnenkort dus de film spelen zich af in 1830. Een reeks moorden op de U.S. Military Academy in West Point zet het land op zijn kop. Bale speelt een ervaren detective die op onderzoek uitgaat, geholpen door een jonge kadet die later de beroemde schrijver Edgar Allan Poe werd. Het is helaas nog niet bekend wie Poe gaat spelen.

Helaas is het nog niet bekend wanneer The Pale Blue Eye uit gaat komen. Je zult in ieder geval nog even geduld moeten hebben. Het plan is op dit moment om in de herfst van dit jaar te beginnen met filmen. Bale is namelijk druk bezig met andere projecten.

Netflix betaalt megabedrag voor veelbelovende horrorfilm Christian Bale
Het boek en Scott Cooper samen met Christian Bale (Afbeelding: Relativity Media)

Netflix shopt erop los

Ondertussen shopt Netflix vrolijk verder. Afgelopen week werd ook al bekend dat de streamingdienst miljoenen heeft betaald voor Operation Mincemeat, een oorlogsfilm met Colin Firth, evenals een nieuwe actie-thriller met Liam Neeson en Laurence Fishburne in de hoofdrol. Helaas geldt ook voor die films dat er nog geen releasedatum bekend is gemaakt.

Gelukkig is er alleen al deze maand nog een hoop moois op Netflix te zien. Check hier het overzicht van alle topfilms die de komende weken op het platform uitkomen:

Deze 61 nieuwe films en series verschijnen in maart op Netflix

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.