Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish onthult haar nieuwe unisex Nike Air Force 1-sneakers

Billie Eilish is nog niet klaar met Nike. In navolging van haar eigen Air Jordan 1 komt de Amerikaanse zangeres nu met twee colorways van de Nike Air Force 1. De sneakers zijn unisex en komen dus uit in een breed scala aan maten.

De vorige collab van Billie Eilish en Nike resulteerde in deze gifgroene Air Jordan 1 KO, refererend aan de groene lok die de zangeres lange tijd droeg. Inmiddels is haar look anders. Tussendoor was ze zelfs even platina blond, maar dat heeft verder niets te maken met de monochrome look van haar nieuwe stappers.

Billie Eilish x Nike Air Force 1

De Billie x Nike Air Force 1 Low komt uit in de kleuren ‘Mushroom’ en ‘Sequoia’. Je zou het ook beige en zwart kunnen noemen. Het bovenwerk van de sneakers wordt geaccentueerd met zigzag-stiksels en sommige lapjes stof lijken los te zitten. Dat moet voor een ongepolijste uitstraling zorgen.

Billie Eilish Nike Air Force 1 Low Mushroom, sneakers, unisex
(Afbeelding: Nike)

Merkaccenten zijn onder meer het kenmerkende Blohsh-logo van Billie Eilish op de vetertag en klassieke Nike Air-logo’s op de tonglabels en hiellipjes. De sneakers zijn vervaardigd met een mix van veganistische en gerecyclede materialen, co-branded kurken inlegzolen en klassieke rubberen buitenzolen die het ontwerp compleet maken.

First look en release van de sneakers

De nieuwe sneakers van Billie Eilish gaan op 14 december in de verkoop via de SNKRS-app van het Amerikaanse sportmerk. Sneakerplatform Solebyjc geeft alvast een eerste glimp van de speciale Nike Air Force 1 in het wild. Niet verkeerd.

Billie Eilish zelf laat vast zien hoe de sneakers eruit zien als je ze om je voeten hebt. “Ik vind het geweldig dat we overgebleven materiaal van mijn Air Forece 1 high launch konden gebruiken om deze schoen te maken en ik ben blij met het het resultaat”, zegt de maatschappelijk betrokken zangeres. Swipe door de foto en video’s.

Check ook haar eigen documentaire op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.