Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 21 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Billie Eilish x Air Jordan 1-sneakers onthuld en de kleur is logisch

Er komt een collab aan van Billie Eilish en Nike Air Jordan, bestaande uit sneakers. De kleur die centraal staat? Juist, de kleur van het geverfde haar van de meervoudige Grammy-winnares. Groen.

Terwijl fans met ongeduld en verlangen aan het wachten zijn op haar nieuwe album Happier Than Ever, dat eind juli verschijnt, draait de marketingmachine rond Billie Eilish op volle toeren. Eerst was er al een sensuele en voor de Britse zangeres atypische fotoshoot in Vogue. Nu verrast ze met gifgroene sneakers, inclusief een eigen Air Jordan-logo.

Billie Eilish x Nike Air Jordan 1 KO

Het gaat om een variant van een van de eerste producten die Micheal Jordan en Nike samen uitbrachten: Air Jordan 1, die in 1986 voor het eerst werd gelanceerd. Eerder was al bekend dat de iconische sneakers in 2021 een comeback maken als KO ‘Chicago’. Daar kun je nu een Billie Eilish-versie bij rekenen.

billie eilish, air jordan 1 ko, sneakers
(Afbeelding: instagram.com/pvasneakers)

Het meest opvallend is natuurlijk de kleur, die een-op-een overeenkomt met het groen geverfde haar waarmee Billie Eilish in 2020 vijf Grammy Awards in ontvangst mocht nemen. Uniek is het Jumpman-logo, dat speciaal voor de Britse zangeres is gepersonaliseerd. Als je dat bereikt, dan ben je een hele grote. De eerste beelden zijn onthuld door sneakerverzamelaar Anh Pham.

Release van de sneakers

Volgens verschillende bronnen is het een unisex-schoen, die dus in zowel dames- als herenmaten uitkomt. Wanneer de release van de Billie Eilish x Nike Air Jordan 1 KO volgt, is nog niet bekend. Vermoedelijk volgen de sneakers na de release van het album Happier Than Ever. Ook over de verkoopprijs is nog niets bekend. Begin je maar vast te verdiepen in resell-websites als StockX, want dit soort collabs zijn vaak in een paar minuten uitverkocht, om later voor bizarre bedragen doorverkocht te worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.