Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish breekt record met sexy shoot, waar ze zo op tegen was

Vergeet de groen geverfde Billie Eilish in wijde kleren. In de nieuwe Britse Vogue is ze te zien in een sexy shoot met platinablond haar. Alles waar ze voorheen zo op tegen was, maar wie heeft gezegd dat je consequent moet zijn in het leven? Bovendien heeft de zangeres wel degelijk een boodschap bij deze shoot, waarmee ze ook nog eens een Instagram-record brak. “Het gaat erom waar je jezelf goed bij voelt.”

Meerdere malen sprak de inmiddels 19-jarige Billie Eilish zich uit tegen bodyshaming en het seksisme in de muziekindustrie. “Ik wil niet dat de wereld alles over me weet. Dat is ook waarom ik altijd grote en wijde kleren draag. Niemand kan een mening over mijn lichaam hebben, omdat niemand weet wat er onder mijn kleren zit”, aldus de zangeres in een interview na een campagne met Calvin Klein. “Niemand kan zeggen: ‘Oh, ze is slank of dik, ze is niet slank of dik, ze heeft een platte kont, ze heeft een dikke kont. Niemand kan dat allemaal zeggen, omdat ze het niet weten.”

Verrassende sexy Vogue-shoot met Billie Eilish

Nu is de zangeres op het oog 180 graden gedraaid, maar de boodschap is nog altijd feministisch. “Of je nou wel of niet je lichaam en huid laat zien, het mag geen enkel respect van je afnemen”, zegt Billie Eilish in een interview bij de sexy shoot met Vogue. “Ik vind de foto’s mooi en vond het geweldig om deze shoot te doen. Doe wat je wilt, wanneer je maar wilt. Fuck al het andere.”

Duidelijke taal, en ze gaat nog even door. “Ik dacht dat ik zou walgen om mijn nieuwe haarkleur, maar ik moet toegeven dat ik me vrouwelijker voel met deze blonde lokken.” Verder sprak ze met Vogue over persoonlijke keuzes, angst, plezier, vrouwenlichamen, toestemming en vooral vertrouwen. Lees het complete interview met Billie Eilish hier.

Record op Instagram

Door naar de sexy shoot in Vogue, die vriend en vijand verraste. Minder verrassend is het dat Billie Eilish een Instagram-record brak met haar nieuwe en uitgeklede look. De eerste foto die ze deelde haalde sneller 1 miljoen likes dan welke andere post dan ook in de geschiedenis van Instagram. Na welgeteld 6 minuten stond teller op miljoen. Bekijk meer foto’s hieronder.

Met haar sexy shoot in Vogue mag Billie Eilish dan een record gebroken hebben, meer waarde zal ze hechten aan haar bizarre Spotify-record, dat ze met haar muziek bereikte. Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.