Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Arcane: Netflix toont brute op League of Legends gebaseerde serie

Maak kennis met League of Legends: Arcane, een gloednieuwe animatieserie die naar Netflix komt.

Schrik niet, maar de game League of Legends is ondertussen alweer meer dan tien jaar oud. Dat wilde de ontwikkelaar achter het immer lucratieve spel graag vieren met een animatieserie, gebaseerd op de rijke lore van het spel.

League of Legends: Arcane

Goed plan, maar toen kwam de huidige pandemie in het spel. League of Legends: Arcane, zoals de serie gaat heten, verdween van de planning. Gelukkig is er nu bijzonder goed nieuws. De fantasy-serie komt later dit jaar, ergens in de herfst, alsnog uit. Niet op een Amerikaans platform waar wij niet bij kunnen, maar gewoon op Netflix.

Dat is al geweldig nieuws voor internationale fans van de game, maar daar blijft het niet bij. Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, heeft in samenwerking met Netflix ook direct een eerste teaser-trailer uitgebracht.

Ben je niet thuis in de wondere wereld van MOBA’s? We vatten het graag voor je samen: League of Legends is een MOBA ((Massive Online Battle Arena), gebaseerd op een oude mod voor Warcraft III. In het spel strijden twee teams van elk vijf spelers tegen elkaar in fantasy-achtige arena’s. Dat blijft ook tien jaar later verslavend doordat Riot Games telkens nieuwe Champions aan het spel toe blijft voegen. Elk met hun eigen identiteit en superkrachten.

Concurrentie op Netflix

Oftewel, fans blijven lappen in het verder gratis spel om hun ideale personage te ontgrendelen. Het is niet voor niks één van de meest lucratieve games aller tijden. Opvallend genoeg heeft de voornaamste concurrent van League of Legends, de MOBA DOTA 2, onlangs ook een Netflix-serie gekregen in de vorm van DOTA: Dragon’s Blood.

De twee games kunnen dus ook op serievlak met elkaar gaan strijden. In tegenstelling tot Dragon’s Blood verklapt de eerste trailer voor Arcane echter meteen een groot verschil. DOTA werd tot leven gebracht met een anime-achtige stijl van de studio achter The Legend of Korra.

Star Wars: The Clone Wars

League of Legends: Arcane onderscheidt zich met een compleet andere animatiestijl. Een 3D-stijl die eerder doet denken aan Star Wars: The Clone Wars dan aan anime. Een ander opvallend verschil is dat de DOTA-serie zich duidelijk op volwassenen richt, waar Arcane zich op een iets jonger publiek richt.

In de herfst gaan we ontdekken of een succesvolle game ook een succesvolle serie oplevert. En ach, anders heeft Netflix nog vele kansen. Arcane is namelijk één van de vele game-adaptaties die de streamingdienst in ontwikkeling heeft. Van Assassin’s Creed en Tomb Raider tot Cyberpunk: 2077 en The Division: gamers hoeven zich de komende jaren niet te vervelen.

Top 10 meest waardevolle LEGO-sets: rijk worden met speelgoed

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.