Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dragon’s Blood: brute trailer voor Netflix-serie van studio Legend of Korra

Netflix probeert korte metten te maken met het beeld dat adaptaties van videogames belabberd uitpakken. De streamingdienst kan zich qua eigen franchises niet meten met de Disney’s van deze wereld, maar heeft met de verfilming van populaire games wel een eigen geheim wapen gevonden. Maak kennis met DOTA: Dragon’s Blood.

Disney+ heeft je meteen beet dankzij films als The Lion King en Toy Story. Franchises die je al decennia kent, met alle nostalgie van dien. Netflix maakt nog niet eens een decennium zijn eigen series en films, dus het krachtige wapen dat nostalgie heet moet uit een andere hoek komen.

Netflix stort zich op games

De streamingdienst stortte zich de afgelopen tijd dan ook op videogames. Megafranchises die we allemaal al heel lang kennen, zoals Tomb RaiderAssassin’s Creed en Castlevania. Stuk voor sutk worden die door Netflix omgetoverd tot anime-series: animatieseries met spectaculaire animatie en een volwassen stijltje. Geen cartoons voor kinderen dus.

Later deze maand, op 25 maart, is de volgende megafranchise aan de beurt. Dan hebben we het over DOTA: Dragon’s Blood, een nieuwe animatieserie voor volwassenen. De Original is gebaseerd op Valve’s uiterst lucratieve en populaire MOBA (multiplayer online battle arena), DOTA 2.

M.O.D.O.K.: Marvel onthult trailer voor absurde serie over schurk

DOTA: Dragon’s Blood

De show wordt aan de man gebracht als een anime-serie, maar het is geen Japanse productie. De productie is afkomstig van Netflix Animation in Los Angeles, en wordt geanimeerd in Korea door Studio Mir. Dat is een grote geruststelling: zij waren ook verantwoordelijk voor The Legend of Korra, de Avatar-serie die ook op Netflix te streamen is.

Daarmee houdt het wat grote namen betreft niet op. Het bedrijf heeft namelijk Ashley Edward ingeschakeld als showrunner en producent, de schrijver achter X-Men: First Class en Thor. Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat DOTA: Dragon’s Blood eigenlijk over?

De grimmige fantasy-serie vertelt het verhaal van Davion, een beroemde Dragon Knight die zich inzet om grote plagen van de wereld te vegen. Na ontmoetingen met een machtige, oude eldwurm en de nobele prinses Mirana, die op een geheime missie is, raakt Davion verwikkeld in gebeurtenissen met veel grotere gevolgen dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Volledige trailer en posters

Hopelijk kan DOTA: Dragon’s Blood zich inderdaad meten met Japanse producties en worden de gamers die zich al jaren in de werelden van de game begeven niet teleurgesteld. Op naar 25 maart! In de tussentijd kun je de eerste volledige trailer voor de Original checken, evenals de eerste character-posters.

Jupiter’s Legacy: Netflix onthult eigen Avengers in beelden nieuwe serie

Posters: Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.