Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Jupiter’s Legacy: Netflix onthult eigen Avengers in beelden nieuwe serie

Netflix heeft de eerste beelden onthuld van Jupiter’s Legacy, de Marvel-killer van de streamingdienst. Van de hand van niemand minder dan de showrunner van Daredevil.

Daredevil, The Punisher en de andere Marvel-series op Netflix kwamen plotseling tot een einde toen bekend werd dat Disney met een eigen streamingdienst zou gaan komen. Sindsdien werkt Netflix hard aan een alternatief: het Millar-verse.

Netflix presenteert Jupiter’s Legacy

Het bedrijf heeft namelijk in 2017 de rechten gekocht van Mark Millar’s comics. De beste man heeft een groot aantal bekende comics geschreven, waaronder ook werk voor Marvel. Denk aan de comics waarop Captain America: Civil War gebaseerd is, maar ook originele hits als Kick-Ass en Jupiter’s Legacy.

Netflix gebruikt die comics als basis van een eigen cinematic universe vol superhelden. De eerste resultaten gaan we komende mei te zien krijgen. Dan komt namelijk Jupiter’s Legacy uit, een gloednieuwe Netflix Original.

De streamingdienst noemt de serie “een multigenerationeel drama.” De serie volgt de eerste generatie superhelden ter wereld, die hun superkrachten ontvingen in de jaren dertig van de vorige eeuw. Tegenwoordig zijn ze de gerespecteerde oudere garde, maar hun  kinderen hebben moeite om de legendarische prestaties van hun ouders te evenaren.

The One: bloedstollende Netflix-thriller over de perfecte liefde

The Union

Een toffe insteek waarmee Millar en co. zich direct onderscheiden van Marvel. Josh Duhamel (Transformers) speelt de hoofdrol als The Utopian, de beroemde en geliefde leider van superheldenteam The Union. Oftewel, de Avengers van het Millar-verse. Maar de tijden zijn veranderd, en hij begrijpt de wereld waarin we leven niet meer. Of zijn eigen familie.

Naast Duahamel bestaat de cast onder andere uit Ben Daniels als superheld Brainwave, Leslie Bibb als Lady Liberty en Andrew Horton als Paragon. Wat Jupiter’s Legacy zo veelbelovend maakt, is dat Netflix niemand minder dan Steven S. DeKnight ingeschakeld heeft als producent. Dat is de man achter de Daredevil-serie.

Eerste beelden en foto’s!

Op 7 mei gaan we ontdekken of Jupiter’s Legacy zich kan gaan meten met Daredevil, The Punisher of beter nog: de nieuwe Marvel-series op Disney+. In de tussentijd heeft Netflix een making of-video gepubliceerd, evenals de eerste foto’s van de superhelden waar de serie om draait.

M.O.D.O.K.: Marvel onthult trailer voor absurde serie over schurk

Afbeeldingen: Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.