Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2020

Netflix komt met meerdere epische Assassin’s Creed-series

Netflix en Ubisoft gaan samen meerdere series gebaseerd op de populaire Assassin’s Creed-games ontwikkelen.

Netflix maakt een ding goed duidelijk: gamers hebben een abonnement op die streamingdienst nodig. Castlevania, Resident Evil, Cuphead en The Witcher zijn allemaal grote gaming-franchises die een eigen serie op Netflix hebben of gaan krijgen.

Netflix x Assassin’s Creed

Daar komt binnenkort nog een grote naam bij: Assassin’s Creed. De streamingdienst heeft deze week bekendgemaakt dat er een deal is gesloten met uitgever Ubisoft.

De twee bedrijven gaan in samenwerking meerdere Assassin’s Creed-projecten op poten zetten. De eerste vrucht van de deal wordt een live-action serie. Ubisoft belooft een “epische genre-ontstijgende” ervaring.

Ezio?

Op het moment van schrijven wordt er gezocht naar een showrunner om het project te overzien. Netflix heeft als zoethouder alvast een korte teaser voor je klaar staan.

Het zijn slechts tien seconden, maar diehard fans hebben er al een hint in gespot. De muziek komt namelijk uit Ezio’s Family, de theme van Assassin’s Creed 2. Gaan we terug naar de wereld van de originele trilogie, de avonturen van Ezio?

Meerdere series

Naast de live-action serie, met echte acteurs dus, kun je volgens Ubisoft ook rekenen op “meerdere geanimeerde en anime-series.” Denk aan Castlevania, bijvoorbeeld: een animatieserie voor volwassenen.

“Al meer dan 10 jaar hebben miljoenen fans over de hele wereld geholpen om het merk Assassin’s Creed tot een iconische franchise uit te laten groeien”, aldus Ubisoft in een persbericht. “We vinden het geweldig om met Netflix een Assassin’s Creed-serie te maken en we kijken ernaar uit om de volgende saga in het Assassin’s Creed-universum te ontwikkelen.”

Meer Ubisoft

Overigens is Assassin’s Creed niet de enige Ubisoft-franchise die naar Netflix komt. Eerder werd al een Beyond Good & Evil-film aangekondigd van Detective Pikachu‘s Rob Letterman. Ook zijn er plannen voor een film gebaseerd op The Division, met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol.

Wordt vervolgd! In de tussen tijd kunnen Assassin’s Creed-fans vanaf 10 november gaan genieten van het nieuwst deel in de franchise: Valhalla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ubisoft Blog

Reageer op artikel:
Netflix komt met meerdere epische Assassin’s Creed-series
Sluiten