Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Star Wars-fans opgelet: Disney toont eerste beelden werkende lightsaber

Disney trapte dit jaar Star Wars Day af met vier verrassingen op Disney+. Waaronder toffe korte films en gloednieuwe series. Nou, daar blijft het niet bij. Begin april liet het hoofd van Disney Parks ‘s werelds eerste ‘werkende lightsaber’ zien. De heilige graal voor Star Wars-fans.

Helaas kregen alleen de aanwezige journalisten een voorproefje. Die reageerden compleet verrast en overdonderd op Twitter, maar meer dan dat kregen de fans ook niet te zien. Geen beelden van de lightsaber zelf, in ieder geval. Tot nu.

Disney onthult werkende lightsaber

De entertainmentgigant werkt al enige jaren aan een dergelijk project. De Imagineers, zoals het bedrijf ze zelf noemt, werken zelfs al decennia aan innovatieve technologische oplossingen waarmee Disney zijn parken kan voorzien van de nieuwste creatieve attracties en verrassingen. Niet voor niks heeft het prestigieuze team zijn eigen Disney+-docuserie.

Een patent dat al in 2018 opdook onthulde al een mogelijke oplossing waarmee je een ‘echte’ lightsaber zou kunnen bouwen. Het geweldige nieuws is dat je niet langer verlekkerd naar dat droge patent hoeft te staren. Disney heeft bijna een maand na de originele onthulling zijn werkende lightsaber met het grote publiek gedeeld. Ook jij en ik dus.

Eerste officiële beelden

Neen, je kunt er niet iemand mee in twee stukken hakken, maar in tegenstelling tot elke speelgoed-versie van de lichtzwaarden gaat het hier niet om een stuk plastic dat oplicht. Het zwaardgedeelte komt echt uit het gevest zetten. Precies: net zoals in de films. Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat je naar een echte lightsaber zit te kijken:

Gloednieuw Star Wars-hotel

Het effect is onthuld op het Disney Parks-blog, ter ere van Star Wars Day. Het zwaard is ontworpen en ontwikkeld door het Walt Disney Imagineering Research and Development-team en zal zijn debuut maken in 2022. Vanaf dan is het zwaard te zien in een gloednieuw Star Wars-hotel in Walt Disney World.

“Het zien van het lichtzwaard dat vlak voor je ogen wordt geactiveerd, is slechts een van de talloze manieren waarop je, vanaf het moment dat je aankomt tot het moment dat je vertrekt, wordt ondergedompeld in een Star Wars-verhaal waarin je beslissingen en acties – of zelfs de gewone gesprekken die je voert – bepalen hoe uw persoonlijke reis zich ontvouwt,” aldus het blog.

Je merkt het al: Disney zet echt in op een beleving, in plaats van een stoffig hotel. De onderstaande conceptbeelden laten zien wat gasten verder van het hotel kunnen verwachten, dat Star Wars: Galactic Starcruiser gaat heten. Tegen die tijd kunnen wij hopelijk ook weer naar Amerika, want dit wil je met je eigen ogen zien.

Niet in je lokale speelgoedwinkel

Helaas gaat het dus waarschijnlijk puur om een peperduur stukje technologie voor in dergelijke attracties en hotels, in plaats van een lightsaber die je in je lokale speelgoedwinkel aan kunt schaffen. Hopelijk komt daar snel verandering in…

 

Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
🔥 (Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
🔥 (Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
🔥 (Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
Gasten kunnen zelfs trainen op hun lightsaber-skills (Afbeelding: Disney Parks Blog)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.