Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Disney+: 4 toffe verrassingen voor Star Wars Day

4 mei is elk jaar Star Wars Day. May the Force be with you, may the 4th, je snapt ‘m. Niet alleen de fans maar ook Lucasfilm en Disney+ grijpen die dag aan om nieuwe projecten te onthullen.

Of er vandaag nieuwe grote films of series aangekondigd worden, blijft nog even een kwestie van afwachten. Toch hebben Lucasfilm en Disney nu al vier verrassingen voor Star Wars-fans.

Vier nieuwe projecten zijn namelijk op Disney+ uitgebracht en daarmee nu direct beschikbaar om te streamen. De eerste kenden we al, maar de overige drie zijn een complete verrassing. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Star Wars: The Bad Batch

Kijk, naar deze serie keken we al een tijdje uit. The Bad Batch volgt een groep elite-soldaten, experimentele clones die afwijken van de rest van het leger. Het groepje baant zich een weg door een rap veranderend universum tijdens de nasleep van de Clone Wars. Stuk voor stuk hebben ze een bijzondere skill, en dat is maar goed ook. Ze nemen allerlei gevaarlijke klussen aan om te overleven, terwijl ze achtervolgd worden door niemand minder dan de Emperor. De show staat nu op Disney+ en bestaat uit zestien afleveringen.

Star Wars The Bad Batch Disney+ trailer
The Bad Batch (Afbeelding: Disney+)

Maggie Simpson in The Force Awakens From Its Nap

Deze zagen we niet aankomen. Disney+ viert Star Wars Day met een korte Simpsons-film. In een kinderdagverblijf far, far away is Maggie met een epische reis bezig om haar speen te vinden. Onderweg komt ze oog in oog te staan met Padawans, Sith Lords, rebellen en droids. De eerste van meerdere The Simpsons-shorts rondom grote Disney-franchises.

Star Wars Simpsons
De poster van de Simpsons-short (Afbeelding: Disney)

Star Wars Biomes

Het is tijd voor een virtuele vakantie. Wel zo prettig, zo tijdens de pandemie. In deze korte film van achttien minuten krijg je op een rustgevende wijze een tour langs iconische planeten en locaties uit de films. Niks meer, niks minder.

Nu op Disney+: 4 verrassingen voor Star Wars Day
⭐️ (Afbeelding: Disney)

Star Wars Vehicle Flythroughs

Ben je meer van de ruimteschepen uit de films? Dan kun je naast de bovenstaande korte film ook aan een serie aan mini-rondleidingen door de meest bekende schepen uit de films beginnen. Slechts een paar minuten per stuk, maar desalniettemin krijg je de technische hoogstandjes van dichterbij dan ooit te zien.

Nu op Disney+: 4 verrassingen voor Star Wars Day
⭐️ (Afbeelding: Disney)

Alle bovenstaande korte films en series zijn nu te streamen op Disney+. Als Lucasfilm en Disney met meer groot Star Wars-nieuws komen vandaag, dan lees je het natuurlijk op Manners.nl.

Disney overdondert Star Wars-fans en journalisten met werkende lightsaber

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.