Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 14 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

Van villa tot kasteel: de 7 grootste huizen op Funda van dit moment

Tijd om ons budget even te negeren en schaamteloos te fantaseren: dit zijn de acht allergrootste huizen, villa’s eigenlijk, die op dit moment te koop staan op Funda. Van een compleet landgoed tot een hightech kasteel dat niet zou misstaan in een Bond-film.

De huizenmarkt is ondanks dalende prijzen nog steeds uitermate belabberd. Het aanbod is beperkt, de rentes zijn pittig en de prijzen liggen nog steeds op een hoog niveau. Het woningtekort is een nijpend probleem, en voorlopig is het einde nog niet in zicht.

De grootste huizen op Funda

Gelukkig kunnen we gratis dromen van droomhuizen. Er gaat weinig boven even rondstruinen op Funda. Waarschijnlijk check je daar vaak welke huizen er binnen jouw budget en gewenste locatie te koop staan, maar je kunt ook grootser dromen. Laat de realiteit even links liggen en je kunt op Funda virtueel langs en door villa’s touren.

Wij gingen op onderzoek uit: wat gebeurt er als je het totale aanbod van Funda op woonoppervlakte sorteert, en de grootste villa’s op een rijtje zet? Van een voormalige kerk tot een hightech kasteel: dit zijn de onderstaande top 8 grootste huizen op het platform.

8. Heisteeg 26 a, Oisterwijk

We trappen af met wat de makelaar in kwestie ‘de ultieme villa’ noemt. Nog een grootse belofte: ‘Een plek waar al je dromen werkelijkheid worden.’ In de praktijk komt het erop neer dat je in Oisterwijk gaat wonen, een groene gemeente in Noord-Brabant, in een moderne villa op een kavel van bijna 6000 vierkante meter. De woonoppervlakte van het imposante optrekje bedraagt maar liefst 1400 vierkante meter. Genoeg ruimte voor zes slaapkamers, zonder dat het een doolhof wordt. Dankzij grote ramen is de tuin altijd dichtbij. Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.400 vierkante meter
Prijs: 5.785.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

7. Heisteeg 26 b, Oisterwijk

Blijkbaar is er een stoelendans gaande in Oisterwijk, want ook het op zes na grootste huis dat op Funda wordt verkocht staat in die gemeente. Sterker nog, dit klassieker vormgegeven pareltje staat naast de bovenstaande villa. Qua ontwerp zou je dat niet zeggen. Dit miljonairsoptrekje heeft wat ze een carrevorm noemen, met in het midden een binnentuin. Privacy volop dus. En anders kun je altijd nog even bijkomen in een van je zes slaapkamers. Bovendien kunnen autoliefhebbers zoals je ziet hun lol op, want zowel voor de hoofdingang als aan de zijkant is er volop ruimte voor bolides. Mits je die nog kunt betalen na de aanschaf van dit pand. Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.446 vierkante meter
Prijs: 4.750.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

6. Heinsbergenstraat 50, Uden

We zijn weer terug in Uden. Terug ja: deze villa stond ook in onze vorige twee Funda-lijstjes, met onder andere de duurste huizen op het platform. Blijkbaar lukt het maar niet om de woonlocatie te verpatsen. De makelaar belooft in ieder geval 1491 vierkante meter aan ‘internationale allure’ zoals je het normaliter gewend bent van ‘de Cote d’Azur of Miami’. Klein probleempje: als eigenaar van deze villa zul je wel last krijgen van keuzestress. Ga je baantjes trekken in het binnen- of buitenzwembad? Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.491 vierkante meter
Prijs: 7.500.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

5. Linthorst Homanlaan 1, Havelte

Je merkt het al: de meeste gigantische villa’s op Funda staan in een plaatsje of gemeente waar je nog nooit van hebt gehoord. Logisch: daar is vaak meer ruimte dan in of rondom bijvoorbeeld de stad. We trekken naar Drenthe, naar Havelte, een zogenaamd brinkdorp. Daar staan niet een, maar twee historische optrekjes. Je koopt in een keer zowel een statig landhuis als een grote herenboerderij. Met tien slaapkamers kan de hele familie blijven slapen, en ook voor wandelingetjes hoef je niet je eigen erf af: je krijgt namelijk een kavel van maar liefst 53.868 vierkante meter. Naja, ‘krijgen’, je betaalt er vier miljoen euro voor. Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.503 vierkante meter
Prijs: 3.890.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

4. Soestdijkerweg 17, Zeist

Het volgende optrekje staat in de buurt Zeist, in de gemeente Utrecht. Voor bijna zes miljoen euro koop je daar een compleet landgoed, genaamd Prins Hendriksoord. Dit voormalige buitenhuis van Prins Hendrik is van alle moderne gemakken voorzien, ondanks de sfeervolle en klassieke afwerking en inrichting. Je kunt thuiswerken in stijl: het landhuis heeft een complete kantoorvleugel. Ook niet verkeerd: op de 54.110 vierkante meter grond die erbij hoort is door een ‘fameuze tuinarchitect ‘een park aangelegd. Leuke bonus: je krijgt er ook een dienstwoning bij. Het houdt niet op met al die vierkante meters! Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.563 vierkante meter
Prijs: 5.950.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

3. De Zuid 2, Dronten

Plottwist. Je rekende waarschijnlijk op de zoveelste moderne villa, maar het volgende grootste huis op Funda is een kerk. Of, beter gezegd: een kerkgebouw. Het gebouw is te koop gezet door de Protestantse Gemeente van Dronten en bestaat uit een kerk, pastorie, een kosterswoning en een hospice. Oftewel: je zult een hoop moeten klussen om er je eigen paleisje van te maken, maar de basis is in ieder geval alvast bijzonder. Al is het niet zo’n karakteristiek kerkgebouw als je zou hopen: ‘kille doos’ dekt eigenlijk beter de lading. Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.603 vierkante meter
Prijs: prijs op aanvraag

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

2. Blitseweg 7, Bosch en Duin

Die makelaars weten het altijd mooi te beschrijven: een ‘hightech kasteel’, wordt dit optrekje genoemd. In Bosch en Duin vind je een modern ingerichte villa, discreet verstopt in een heuvelachtig bos. Daardoor is de indeling van de omvangrijke villa annex kasteel speels en dynamisch. Dankzij grote raampartijen leef je praktisch in het bos. Sterker nog, met 32.388 vierkante meter aan grond heb je een privebos. Daar kunnen we wel aan wennen! Aan het prijskaartje wennen we iets minder snel: 18.000.000 euro. Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 1.893 vierkante meter
Prijs: 18.000.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

1. Lage Mierdseweg 17, Esbeek

Houd je toch meer van een klassieke uitstraling? Dan ben je aan het juiste adres bij Landgoed De Utrecht, dat in Esbeek ligt. Nee, wij hebben het ook niet bedacht. Op het bosrijke landgoed staat Huize Rustoord, een voormalig vakantieverblijf voor medewerkers van een zorgverzekeraar. Naast het landhuis krijg je er verschillende bijgebouwen bij, waaronder een koetshuis, een theehuis en een kokswoning. Heb je meteen ruimte voor je privechef! Klik hier voor meer foto’s.

Woonoppervlakte: 2.766 vierkante meter
Prijs: 3.950.000 euro

De grootste huizen villa's op Funda foto's prijzen
🏠 (Afbeelding: Funda)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.