Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s Lord of the Rings-set voor volwassenen is geweldig (duur)

LEGO heeft de grootste The Lord of the Rings-set ooit onthuld. The Lord of the Rings 10316 Rivendell is een imposante en peperdure set voor volwassenen.

Als je dacht dat het vakantiehuis van afgelopen maand een sterk begin van 2023 was, dan hebben de Denen nog een verrassing voor je. Een prijzige verrassing. Maak kennis met The Lord of the Rings 10316 Rivendell, een enorme set voor fans van de boeken van J.R.R. Tolkien en de films van Peter Jackson.

The Lord of the Rings 10316 Rivendell

De perfecte zoethouder terwijl we op het tweede seizoen van Amazon’s The Ring of Power wachten. Online wordt namelijk al geclaimd dat het bouwen van deze set langer duurt dan het kijken van alle Extended Editions van de The Lord of the Rings-films.

Dat is niet vreemd: Rivendell bestaat namelijk uit maar liefst 6167 steentjes. Daarmee bouw je de studeerkamer van Elrond, een elfensmederij en de weelderige buitenkant en tuinen van de Elfen-woonplaats, waar de Fellowship werd gevormd en de epische reis uit de boeken en films begon.

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell
💥 (Afbeelding: LEGO)

Het begin van de reis

Die iconische scène bouw je ook na, in de vorm van de zogenaamde Raadsring. De schilderijen en standbeelden uit de geschiedenis van Midden-aarde zorgen er verder voor dat fans op hun wenken worden bediend. Via de brug over het paviljoen kan de Fellowship Rivendell verlaten en hun reis beginnen.

Het resultaat is een set die maar liefst 75 centimeter breed, 39 centimeter hoog en 50 centimeter diep is. Vijftien inbegrepen minifiguurtjes zorgen ervoor dat je praktisch al je favoriete filmscènes na kunt spelen. Van Frodo Baggins en Samwise Gamgee tot Legolas. Aanschouw:

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Design Master

“We weten dat veel van onze fans al lang op een set als deze hebben gewacht – maar een geweldige LEGO The Lord Of The Rings set komt nooit te laat, hij komt precies wanneer het de bedoeling is!” aldus LEGO Design Master Mike Psaiki. “Het was belangrijk voor ons dat we met deze recreatie van Rivendell iets heel bijzonders creëerden.”

Design Master, wat een titel! Psaiki en co. zijn in ieder geval in hun missie geslaagd. The Lord of the Rings 10316 Rivendell is met afstand de grootste The Lord of the Rings-set van LEGO tot nu toe. Record of niet, het gehele ontwerp van de set is simpelweg indrukwekkend. Van de weelderige bomen tot de vele details die rechtstreeks uit de films van Peter Jackson zijn geplukt. Echt de droom van elke fan.

Pittig prijsje en cadeautje

Helaas zijn dromen prijzig. Zeker in dit geval: LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell gaat vanaf 5 maart exclusief in de voorverkoop in de LEGO Store voor 499,99 euro. Als verzachtende factor hebben de Denen dan een extra cadeautje voor je: de eerste drie dagen krijg je gratis LEGO BrickHeadz 40630 Gollum & Frodo bij de gloednieuwe set. Vervolgens gaat de replica van Rivendell vanaf 8 maart in de reguliere verkoop. Spaar ze!

LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell
💥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.