Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 3 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

5 geniale details in The Mandalorian 3-première die je gemist hebt

This is the way! Eindelijk is het derde seizoen van The Mandalorian in première gegaan op Disney+. We kunnen opnieuw genieten van de geinige vader-zoon relatie tussen Mando en Baby Yoda aka Grogu voor de kenners. Maar wedden dat deze details in de eerste aflevering je niet opgevallen zijn?

Of het nou Netflix, HBO Max of Disney+ is; overal waar Pedro Pascal verschijnt, volgt een succesverhaal. De ondergang van Pablo Escobar, een zombie-uitbraak overleven en tussen pot en pint door een toekomstige Jedi-master tot Mandalorian opleiden? De rijzende Hollywoodster kan het allemaal.

Haal je alles nog uit elkaar? Eens kijken of je goed hebt opgelet tijdens de première op Disney+ afgelopen week.

Geniale details in The Mandalorian

Dit zijn vijf geniale details uit de eerste aflevering van het derde seizoen van The Mandalorian.

1. Naboo Starfighter

Op het einde van seizoen twee wordt de Razor Crest, het schip van Din Djarin, door Moff Gideon vernietigd. Maar in The Book of Boba Fett krijgt Mando met een getunede Naboo Starfighter een meer dan waardige vervanger. Ook Grogu alias Baby Yoda heeft een vaste plek als co-piloot.

The mandalorian, disney
(Afbeelding: Disney+)

2. Paz Vizla of Jon Favreau?

De aflevering begint met een inwijdingsceremonie voor een nieuw jong lid (gespeeld door de neef van Jimmy Kimmel) die voor het eerst – en laatst – een Mandalorian-helm op het hoofd plaatst. Maar heb je gezien wie er nog bijstond? Juist, Paz Vizla. En niemand minder dan de maker van The Mandalorian, Jon Favreau, spreekt de stem in van de stoere soldaat. Hopelijk krijgen we van Disney+ snel een spin-off.

The mandalorian, disney
Paz Vizla, ingesproken door Jon Favreau (Afbeelding: Disney+)

3. Purrgils

Had je evenveel schrik als Grogu toen je die gigantische wormen in de hyperspace zag passeren? Deze Purrgills werden voor het eerst geïntroduceerd tijdens Star Wars: Rebels. Het zijn ruimtewalvissen die net als schepen door de hyperspace vliegen om zich snel te kunnen verplaatsen.

the mandalorian, disney, purrgil
Purrgils in Star Wars: Rebels (Afbeelding: StarWars.com)

4. Mandalore

Din Djarin leert in aflevering 1 van The Mandalorian 3 van Bo Katan dat hij naar Sundari, de oude hoofdstad van het verloren gegane Mandalore, zal moeten trekken. Maar wist je dat we de gekoepelde stad al meermaals in Star Wars: The Clone Wars hebben bezocht?

the mandalorian, disney, sundari
Sundari in Star Wars: The Clone Wars (Afbeelding: Disney+)

5. To Mando or not to Mando?

Aangezien Din Djarin in het vorige seizoen de helm heeft afgezet, kan hij zichzelf geen Mandalorian meer noemen. Tenzij hij naar de oude mijnen onder Mandalore afzakt. Het stuk glas dat hij daarvoor aan de Armorer toont? Dat was het resultaat van de vernietiging van Mandalore, dat gebombardeerd werd met turbolaservuur, waardoor het oppervlak onbewoonbaar werd. Daardoor ontstond er een verglazing van de planeet die het oppervlak kristalliseerde.

disney, the mandalorian
Mando toont het stuk glas aan The Armorer (Afbeelding: Disney+)

Nog een aantal easter eggs lees je via onze tech-collega’s van WANT.

Meer op Disney+

Er is trouwens veel meer te zien op Disney+ dan enkel The Mandalorian. Check ook deze films en series die in maart op het streamingplatform van Mickey Mouse verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.