Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Baby Yoda is terug: LEGO dropt ultieme The Mandalorian-set

LEGO heeft een gloednieuwe set onthuld in de felbegeerde Ultimate Collector-serie. Maak kennis met de Razor Crest, het ruimteschip waarin Din Djarin en Grogu rondvliegen in de Star Wars-serie The Mandalorian.

Andor is een aangename verrassing. Geen oneindige cameo’s of het zoveelste hoofdstuk in het Skywalker-saga, maar een nieuw, fris en volwassen grimmig verhaal. Meer HBO dan Disney+, zeg maar. Disney lijkt eindelijk niet meer op safe te spelen.

The Mandalorian seizoen 3

“Niet voor het Baby Yoda-publiek,” concludeerde een recensent zelfs. Voor fans van The Mandalorian zit er echter ook een hoop moois in de pijplijn. Zo gaat het derde seizoen van de Star Wars-serie al in februari van start op Disney+.

In de tussentijd houdt LEGO je wel eventjes zoet met een hebbeding van formaat. De nieuwste telg uit de immer uitdijende Ultimate Collector Series van de Deense fabrikant is namelijk zojuist onthuld.

LEGO Star Wars 75331 Razor Crest

Maak kennis met de LEGO Star Wars 75331 Razor Crest, een imposante set voor volwassenen. Met maar liefst 6187 steentjes bouw je het schip na waarin Din Djarin, de Mandalorian uit de gelijknamige show, rondvliegt.

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Het resultaat is een 72 centimeter lang ruimteschip. Kalibertje Death Star en de AT-AT dus. De Ultimate Collector Series bevat zo’n beetje de meest complexe en imposante sets die LEGO uitbrengt. Geen kinderspul om mee te spelen, dus.

Helaas geldt dat ook voor het prijskaartje. De LEGO Star Wars 75331 Razor Crest kost, hou je vast, 599,99 euro. Een tegenvaller, want aanvankelijk wees gelekte informatie nog op een iets prettiger prijskaartje van 549,99 euro. We zagen het al bij de vuurtoren die het merk recent lanceerde: LEGO’s nieuwe prijsstrategie is in full swing.

Kleine broertje en meer details

Vind je 599,99 euro toch wat te gortig? Dan is er ook de Razor Crest die LEGO in 2020 uitbracht. Met een prijskaartje van 139,99 euro is die set nog enigszins behapbaar.

Maar ja, de grotere set heeft toch echt meer te bieden. De Ultimate Collector-versie van het Star Wars-schip bootst de real deal op een schaal van 1:34 na. De cockpit en cabine waarin Mando en Grogu slapen zijn zelfs ingericht. Een portie detailwerk dat dankzij het flinke formaat van het bouwwerk mogelijk is.

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Over Din Djartin en Grogu gesproken: je krijgt er minifiguurtjes van Din Djarin, de Mandalorian dus, Grogu, Mythrol en Kuiil bij.

Een zwarte standaard met daarop informatie over de set maakt het museumstuk af.

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Ontwerper aan het woord

De ontwerper van deze imposante set, Cesar Soares, is er in ieder geval trots op: “Het was geweldig om The Mandalorian‘s Razor Crest in LEGO-vorm te ontwerpen! Ik wilde dat het uiterst gedetailleerd zou zijn, zodat elke Star Wars- en LEGO-fan kan genieten van het ontdekken van alle opwindende details – van de koolstofvrieskamer tot de ontsnappingscapsule.”

De LEGO Star Wars 75331 Razor Crest is vanaf nu te koop in de LEGO Store en wordt officieel op 8 oktober gelanceerd. Bouw ze!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.