Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Deadpool 3 heeft eindelijk een releasedatum en… Wolverine!

Deadpool 3 heeft eindelijk een releasedatum! En daar blijft het niet bij, want in een nieuwe teaser heeft Ryan Reynolds nog meer groot nieuws bekendgemaakt: Wolverine is ook aan boord.

Deadpool 2 kwam in 2018 uit. Ondertussen zijn we een pandemie en een mega-overname door Disney verder. We hebben al meermaals de bevestiging gekregen dat Disney met de lucratieve filmserie door wilt gaan, maar een concrete aankondiging bleef helaas uit.

Deadpool 3 komt eraan

Fans moeten het doen met een eerste officiële Marvel Cinematic Universe-optreden in een promotievideo. That’s all. Gelukkig komt er meer aan. Veel meer.

Ryan Ryenolds heeft op zijn eigen YouTube-kanaal namelijk groot nieuws gedropt. In een nieuwe video, een soort real-life teaser voor Deadpool 3, maakt de acteur bekend dat de film op 6 september 2024 uit gaat komen”.

In de video licht Reynolds op een typische Reynolds-manier toe dat ze al een tijdje aan de film werken, maar dat ze maar niet op een manier konden komen om Deadpool terug te brengen voor het MCU. De ideeën zijn op, zeg maar.

Nog één keer Hugh Jackman als Wolverine

Toch hebben ze een oplossing gevonden. Op dat moment in de video loopt niemand minder dan Hugh Jackman langs op de achtergrond. Oftewel, Wolverine. De 53-jarige acteur nam officieel afscheid van zijn rol als superheld met het fantastische Logan uit 2017, maar keert blijkbaar dus terug voor Deadpool 3.

Opvallend nieuws, gezien er al jaren gespeculeerd wordt over een opvolger van Jackman voor in het MCU. Voor Marvel Studios was het feit dat de X-Men nu eindelijk in hun stal zitten juist de perfecte kans om met een verse cast te beginnen. Een jonge cast. Veel fans vinden bijvoorbeeld dat Kingsman-acteur Taron Egerton de nieuwe Wolverine moet worden.

18+ en grote namen

Dat kan altijd nog. Sterker nog, de meta-humor van Deadpool is wellicht de perfecte kans om een nieuwe acteur te introduceren. Maar eerst gaan we dus Ryan Reynolds en Hugh Jackman in actie zien in Deadpool 3. Over Disney gesproken: je hoeft niet te rekenen op een softere film. In tegendeel. Marvel Studios-baas Kevin Feige benadrukte vorig jaar dat Reynolds alle ruimte krijgt om in het 18+ straatje van de vorige films verder te gaan.

Het script voor Deadpool 3 komt uit de koker van Wendy Molyneux en Lizzy Molyneux-Loeglin, het duo achter de populaire animatieserie Bob’s Burgers. Shawn Levy, de producent van Stranger Things, regisseert de film. Dat deed hij ook al voor Free Guy, de vorige Ryan Reynolds-hit.

Kijkvoer voor tijdens het wachten

Al met al worden we dus toch nog getrakteerd op waar we op hoopten. In 2024 pas, zes jaar na Deadpool 2, maar ons hoor je niet klagen. In 2019 zei Reynolds immers nog dat het lot van de derde film erg onzeker was na de overname door Disney.

Heb je geen zin om tot 2024 te wachten? Dan kun je altijd nog X-Men Origins streamen, uit 2009. Daarin komen Deadpool en Wolverine elkaar ook al tegen. Alleen niet op de manier die je kunt verwachten van Deadpool 3…

Of check op Disney+ Logan, de film waarmee Jackman eigenlijk afscheid nam van Wolverine. Een hoogtepunt in zijn Marvel-oeuvre.

YouTube

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.