Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Wolverine lijkt bekend: Kingsman-acteur in gesprek met Marvel

Acteur Taron Egerton heeft een gesprek gehad met Marvel Studios-hoofd Kevin Feige. Hierin zouden ze hebben gesproken over de rol van Wolverine. De acteur uit Wales zou dan de klauwtjes overnemen van Hugh Jackman.

Egerton is een Britse acteur, bekend van onder andere Rocketman en Kingsman. Nu heeft hij er oren naar om Wolverine, oftewel Logan, te spelen in de MCU, zo vertelde hij in The New York Times.

Samensmelting van alle universa

Het moge duidelijk zijn dat Disney, na de aankoop van 20th Century Fox, zijn pijlen heeft gezet op het introduceren van personages uit het X-Men- en Fantastic Four-universum in de MCU. Dat is al enigszins gebeurd met Charles Xavier in Dr. Strange in the Multiverse of Madness. Zelfs een nieuwe versie van Reed Richards uit Fantastic Four (gespeeld door John Krasinski) komt daarin voorbij.

wolverine disney
John Krasinski als Reed Richards uit Fantastic Four (Afbeelding: Disney)

Die laatste film, waarin meerdere universa elkaar overlappen, geeft Disney enorm veel ruimte om te spelen met (al dan niet opnieuw geïntroduceerde) Marvel-personages. Hieronder valt ook Wolverine, die op briljante wijze werd gespeeld door de Australiër Hugh Jackman. Punt is alleen dat de held het loodje legde in de fenomenale film Logan.

Taron Egerton in Marvel Phase 5?

Door de multiverse is echter letterlijk álles weer mogelijk. Elke denkbare realiteit is feit. Dat betekent dus ook dat de piepjonge acteur Taron Egerton (32) óók de sikkeneurige, sigaar rokende, whiskey drinkende Canadees kan spelen.

Marvel-baas Feige ging in juni al in op alle geruchten rondom Phase 5 van de MCU. “Ik denk dat we jullie al veel aanwijzingen hebben gegeven van wat er gebeurt na Phase 4”, aldus het studiohoofd. Marvel werkt inmiddels aan Phase 5 van de MCU-saga. “In de aankomende maanden gaan we daar concreet over zijn. Fans krijgen dan ook iéts meer te weten over onze plannen.”

Wolverine is klein maar fijn

Of Egerton de rol heeft gescoord is dus nog niet bekend. En hij heeft ook een flinke uitdaging. Hugh Jackman wordt door velen gezien als dé Wolverine. Ook al was hij, op papier, te lang. De Canadees met ‘adamantiumklauwen’ is in de comics nogal een dreumes.

wolverine disney
Pittige taak om deze rol van Hugh Jackman over te nemen. (Afbeelding: 20th Century Fox)

Wat vinden jullie van de eventuele casting van Taron Egerton: ja of nee? In alle eerlijkheid vonden we Robert ‘Twilight’ Pattinson als The Batman ook een vreemde keuze, maar dat pakte goed uit dankzij héél hard trainen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.