Dennis Mons
Dennis Mons Eten & Drinken 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Goedkope nieuwe anti-katerpil werkt 70% van je alcohol weg

Een Brits bedrijf heeft een pil ontwikkeld waardoor de kans op een kater flink kleiner is. Het pilletje kost één pond per stuk, wat omgerekend zo’n 1,17 euro is.

Voor een klein bedrag is er vanaf nu een pil te koop die je kater tegen gaat. Frappant feit is wel dat je hem moet slikken vóór je in het glas duikt.

Wees je kater voor met een pil

Hoewel we normaliter achteraf spijt hebben van een gezellige avond, wil het bedrijf Myrkl ervoor zorgen dat we op voorhand al een flinke kater voorkomen. Daarom hebben ze de pre drinking-pil ontwikkeld.

Kater voorkomen
Een kater zoals deze heren wil je niet (Afbeelding: Warner Bros.)

De pil is een voedselsupplement en 100 procent natuurlijk én vegan. Een strip is te koop per dertig stuks voor 30 Britse ponden, zo’n 35 euro per doosje.

Afbraak van alcohol

De Myrkl-pil moet per twee stuks ingenomen worden. Doe dat 1 uur of maximaal 12 uren van tevoren en je zou geen last hebben van een kater. De maker claimt dat minstens 70 procent van de alcohol in je bloed wordt weggewerkt.

Ook versterkt het middel je immuniteit en geeft de dosis B12 in de pil je meer energie. Het bedrijf waarschuwt wel voor extreme drinksessies: “Myrkl helpt om alcohol af te breken voordat het in je lever terechtkomt. Het is niet bedoeld om excessief alcoholgebruik tegen te gaan.”

CEO van Myrlk, Håkan Magnusson, stelt: “Het is voor het eerst dat een dergelijk product gelanceerd wordt. We zijn dan ook enthousiast om dit in Groot-Brittannië en in andere Europese landen uit te brengen. Het doel is om gematigde drinkers zich de volgende dag zich fris en vitaal te laten voelen.”

De pil is al een flinke tijd geleden ontwikkeld. In 1990 bedacht wetenschapper Johan de Faire het concept om een kater te voorkomen. In de afgelopen dertig jaar is het product aangepast middels onderzoek en design.

Nog niet in Nederland

Hoewel het niet gek is dat dit product eerst uitkomt in Groot-Brittannië, hebben wij Nederlanders vooralsnog het nakijken. Myrkl is alleen in de UK, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Italië, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Finland en Zwitserland verkrijgbaar.

Of de pil werkt valt dus te bezien, maar zodra we via de Dark Web de Myrkls in handen kunnen krijgen, laten we het jullie weten.

Mocht je dus inderdaad geen Myrkl-pillen kunnen scoren, dan hebben we nog deze tips voor je als je een kater hebt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.