Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe LEGO-sets brengen eerbetoon aan iconische filmscènes uit Star Wars

LEGO trapt mei binnenkort spectaculair af met twee nieuwe diorama’s van iconische filmscènes uit Star Wars: de Throne Room van Emperor Palpatine en de achtervolging op Endor.

Star Wars-fans hebben onderhand bijna een tweede baan nodig om elke nieuwe LEGO-sets rondom de franchise te bemachtigen. Daarbij helpt het niet dat de Deense fabrikant vorig jaar zijn prijzen heeft verhoogd, en een aantal van de duurste LEGO-sets van dit moment gebaseerd zijn op de films van George Lucas.

Nieuwe LEGO Star Wars-diorama’s

Toch is het binnenkort weer tijd om de portemonnee te trekken. Er zijn namelijk weer twee stukjes kunst voor volwassenen aangekondigd. Dan hebben we het niet over grote ruimteschepen, maar over twee subtielere diorama’s. LEGO-versies van iconische scènes die elke fan direct herkent, die je middels een museumwaardige standaard (met filmquotes!) een ereplekje kunt geven in je woonkamer.

LEGO Star Wars 75352 Emperor’s Throne Room

Laten we met de meest iconische scène beginnen: het gevecht tussen Darth Vader, Luke Skywalker en Emperor Palpatine uit Episode VI: Return of the Jedi. Met 807 steentjes bouw je de throne room van de Emperor na, die zich in de tweede Death Star bevindt. Ondanks het beperkte steentjes is het epische moment direct herkenbaar. Een plaatje met Luke’s beroemde quote “I am a Jedi, like my father before me”, maakt het totaalplaatje helemaal af. Het diorama is 17 centimeter hoog, 21 centimeter breed en 17 centimeter diep. De gloednieuwe set is vanaf 1 mei te koop en gaat in Nederland 99,99 euro kosten.

💥Check de set in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75352 Emperor’s Throne Room
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75353 Endor Speeder Chase

Vind je dat toch net iets te gortig? Dan kun je ook voor de spectaculaire achtervolging uit Return of the Jedi gaan. Oftewel, de Speeder-achtervolging op Endor. Daar hangt het iets prettigere prijskaartje van 79,99 euro aan. Eerlijk gezegd vinden wij deze diorama ook stiekem toffer dan de Throne Room. De achtervolging staat net wat dynamischer in je boekenkast. Je kunt Luke en Leia als het ware in de lucht laten zweven, ietwat  overhellend, alsof ze mid-flight zijn. Ook deze set is weer voorzien van een beroemde quote uit de Star Wars-film: “Quick! Jam their comlinks. center switch!” De set is 20 centimeter hoog, 28 centimeter breed, 18 centimeter diep en bestaat uit 608 steentjes.

💥Check de set in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75353 Endor Speeder Chase
💥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.