Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Sparen in 2023: de top 8 duurste LEGO-sets van dit moment

We zetten de top acht allerduurste LEGO-sets van dit moment voor je op een rijtje. Niet tweedehands-handel, geen oplichterij, maar gewoon sets die je via de LEGO Store kunt aanschaffen.

We kunnen er niet omheen: LEGO is duur spul, zeker na de prijsverhogingen van afgelopen jaar. Sowieso ben je elke maand een klein fortuin kwijt als je elke set van de speelgoedfabrikant wil verzamelen.

De duurste LEGO-sets van dit moment

Al helemaal sinds LEGO meer sets voor volwassenen uitbrengt. Neem de Eiffeltoren die pas is uitgebracht door de creatieve Denen. Daar hangt een prijskaartje aan van 629,99 euro. Een Playstation 5 of een LEGO-set? In die prijscategorie zitten we dan wel.

Dat is echter niet de duurste set in de LEGO Store. Het Franse hoogstandje staat niet eens in de top drie. Pak je spaarrekening er maar bij, want dit is de top 8 duurste LEGO-sets van dit moment. Dan laten we de tweedehandsmarkt, waar het al helemaal een peperduur Wilde Westen is, buiten beschouwing. We hebben het puur over sets die nu beschikbaar zijn via officiële kanalen.

Investeren in LEGO loont: dit is het jaarrendement op je oude sets

8. LEGO Icons 10276 Colosseum

Op de achtste plek treffen we het Colosseum aan. Een set uit eind 2020. Met maar liefst 9036 steentjes bouw je een 27 centimeter hoge, 52 centimeter brede en 59 centimeter diepe replica van het amfitheater dat in Rome staat. De set is twintig eeuwen na dato exact op schaal ontworpen, dus je geschiedenisleraar wordt er ook blij van.

Prijskaartje: 549,99 euro

lego, colosseum, rome, set, grootste bouwset ooit
💸 (Afbeelding: Lego)

7. LEGO SERIOUS PLAY Connections Kit

De op zes na duurste LEGO-set van dit moment is een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een kit, een berg aan onderdelen eigenlijk, die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld workshops. Vandaar ook de naam van de serie: SERIOUS PLAY. Creatief denken, probleemoplossing, de dialoog aangaan: volwassenen kunnen met de steentjes allerlei opdrachten uitvoeren en zo hun skills trainen en elkaar beter leren kennen. LEGO weet dat bedrijven niet op een euro meer of minder kijken, en dat kun je merken aan het prijskaartje van deze ‘set’.

Prijskaartje: 559,99 euro

LEGO Duurste sets LEGO Store
💸 (Afbeelding: LEGO)

6. LEGO Star Wars  75331 The Razor Crest

Terug naar de wereld van reguliere modellen. Daar treffen we op de zesde plek de Razor Crest aan, het ruimteschip waarin Din Djarin en Grogu rondvliegen in de Star Wars-serie The Mandalorian. Oftewel: Mando en Baby Yoda. De Ultimate Collectot Series-versie van het schip is met zijn 72 centimeter lengte een imposante must-have voor elke fan. Maar ja dat prijskaartje!

Prijskaartje: 599,99 euro

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

5. LEGO 10307 Icons Eiffeltoren

Ja, daar hebben we ‘m: één van de nieuwste sets voor volwassenen, de Eiffeltoren. Dit model is nog net niet de grootste LEGO-set ooit als het om het aantal steentjes gaat, maar wel met afstand de hoogste. Het architectonische hoogstandje is in miniatuurvorm namelijk nog steeds anderhalve meter hoog. Klein nadeel: kersverse eigenaren klagen online dat het bouwproces bijzonder repetitief is. Oef.

Prijskaartje: 629,99 euro

LEGO Icons, eiffeltoren, gratis sets, bouwset, black friday, cyber monday
💸 (Afbeelding: LEGO)

4. LEGO Icons 10294 Titanic

Dan maar een rondje varen op de Titanic. Het beroemde schip uit 1912 is niet alleen op het witte doek, maar ook in LEGO-vorm vereeuwigd. Het resultaat is een schaalmodel van 1:200, 135 centimeter lang. Met alleen al 300 patrijsporten ben je wel even bezig, maar dan heb je ook wat. Je kunt zelfs het schip openmaken en een compleet gedetailleerde dwarsdoorsnede bewonderen.

Prijskaartje: 679,99 euro

💸 (Afbeelding: LEGO)

3. LEGO SERIOUS PLAY Identity and Landscape Kit

We zijn in de top drie duurste LEGO-sets ooit beland! Die beginnen we opnieuw met een buitenbeentje, de Identity and Landscape-kit in de al eerder beschreven SERIOUS PLAY-serie. Oftewel, bedoeld voor workshops en teambuilding. Je zou kunnen concluderen dat dit de perfecte manier is om extra steentjes te bemachtigen, maar dan ben je juist duurder uit. Uh ja, doorsturen naar je baas, en op naar de nummer twee!

Prijskaartje: 699,99 euro

LEGO Duurste sets LEGO Store
💸 (Afbeelding: LEGO)

2. LEGO Star Wars 75313 AT-AT

Die is namelijk veel toffer: dat is de AT-AT. Liefhebbers kunnen voor ‘slechts’ 849,99 euro de droom van elke Star Wars-fan in elkaar zetten. Het 62 centimeter hoge model heeft voorstelbare poten en een kop, kanonnen die kunnen draaien en een haak waaraan Luke Skywalker kan hangen. Precies: net zoals in de film. Je krijgt er bovendien negen minifiguurtjes bij, dus de films naspelen is zeker een optie.

Prijskaartje: 849,99 euro

lego, star wars, grootste bouwset ooit, at at, luke skywalker, interieur
(Afbeelding: LEGO)

1. LEGO Star Wars 75192 Millennium Falcon

Tja, LEGO is onlosmakelijk met Star Wars verbonden. Mede de samenwerking met die franchise zorgde ervoor dat het Deense bedrijf begin deze eeuw niet failliet ging. Nu, twintig jaar later, is die samenwerking alleen maar intensiever geworden, met vele prachtige sets als gevolg. Het hoogtepunt blijft toch wel de Millennium Falcon, een imposante replica van het iconische schip van Han Solo. Wat een set, wat een prijskaartje.

Prijskaartje: 849,99 euro

💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Store

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.