Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Voormalige James Bond nomineert ‘perfecte opvolger’ Daniel Craig

Vijftig jaar geleden speelde de destijds 29-jarige George Lazenby voor één film de rol van James Bond, als opvolger van Sean Connery. Nu heeft hij ook een idee over wie dit keer Daniel Craig op moet gaan volgen: Liam Hemsworth.

Daniel Craig stal de show in Glass Onion, de Netflix-film waarin de Britse acteur een detective speelt die ver van de rol afstaat die zijn CV domineert. Dan hebben we het natuurlijk over James Bond, de rol waarvan Craig in 2021 afscheid nam in No Time to Die.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Het einde van een tijdperk. Maar niet het einde voor James Bond zelf. Al ruim voordat Craig de studio voor de laatste keer uitliep kwam de speculatie op gang over wie hem op zal gaan volgen. En hoe. De Britse (roddel)pers heeft het er al jaren continu over, en wedkantoren buitelen over elkaar heen in een poging om de gedoodverfde winnaar aan te wijzen.

We hebben al vele namen voorbij zien komen, van Idris Elba tot Henry Cavill. Op dit moment wijzen de odds van de bookmakers vooral op Bullet Train-ster Aaron Taylor-Johnson en Emily in Paris-hunk Lucien Laviscount. Zij zijn respectievelijk 32 en 30 jaar oud. Jonkies dus, maar Bond-producenten hebben al eerder benadrukt dat ze dit keer voor een jonger talent willen gaan.

George Lazenby

Het kan echter nog jonger. George Lazenby, de man die één keer de rol van James Bond vertolkte in On Her Majesty’s Secret Service (1969), was 29 jaar toen hij zijn debuut maakte als de iconische geheim agent. Nu, vijftig jaar later, heeft de Australische acteur tevens zo zijn ideeën over wie de volgende James Bond moet gaan worden.

Volgens de voormalige Bond kun je Taylor-Johnson en Laviscount direct weer vergeten. Hij heeft namelijk een andere grote naam op het oog: Liam Hemsworth.

Ja, het broertje van Chris ‘Thor’ Hemsworth, en bovendien de toekomstige opvolger van Henry Cavill in The Witcher. Als het aan de ondertussen 83-jarige ex-Bond zou liggen, dan zou Liam ook Daniel Craig op gaan volgen.

George Lazenby James Bond Liam Hemsworth
George Lazenby in On Her Majesty’s Secret Service (Afbeelding: EON)

Liam Hemsworth: de perfecte optie?

Tegenover TMZ legt Lazenby uit dat de mede-Australiër de rol om meerdere redenen verdient. Ten eerste heeft Hemsworth een hoop acteerervaring, ondanks zijn leeftijd (29). Ten tweede heeft hij veel ervaring met het dealen met de pers en de absurde hoeveelheid aandacht die Bond-acteurs krijgen. Liam is het gewend om onder een vergrootglas te liggen, al helemaal nu met The Witcher.

Ook is Lazenby niet te beroerd om zichzelf een compliment te geven. Hij benadrukt dat Hemsworth nog jong genoeg is om een decennium lang de rol te spelen zonder zijn jonge, good looks te verliezen, net zoals George zelf. Naar eigen zeggen, uiteraard.

George en Liam komen allebei uit Australië, maar Australië valt onder het Britse Gemenebest, dus volgens Lazenby past een “knappe Aussie-kerel” zoals Liam wel in het plaatje. Volgens de 83-jarige acteur moet een Bond “gek genoeg, arrogant genoeg, zelfverzekerd genoeg en ambitieus genoeg zijn om de rol op zich te nemen.” Een checklist die Liam met gemak afvinkt, aldus Lazenby.

Liam Hemsworth The Witcher
Liam Hemsworth (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

Afwachten

Dank voor het advies, George. De beste man wenst in ieder geval degene die het stokje van Daniel Craig over gaat nemen succes, wie het ook moge zijn. Eerder gaf de Bond-acteur al tijdens een interview aan dat het wat hem betreft een vrouw zou kunnen zijn, maar Bond-producente Barbara Broccoli heeft duidelijk gemaakt dat ze opnieuw voor een mannelijke acteur gaan.

Het blijft, helaas, een kwestie van geduldig afwachten. In de tussentijd blijven opmerkingen van voormalige Bonds en wedkantoren vooral een hoop speculatie, wishful thinking en ruis. Ach, het is op zijn minst vermakelijk.

TMZ

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.