Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Britse tabloids noemen Emily in Paris-ster als nieuwe James Bond

Waar een juicekanaal afgelopen maand nog beweerde dat Aaron Taylor-Johnson de nieuwe James Bond wordt, hebben Britse tabloids alweer de volgende vermeende kandidaat voor je klaar staan: Lucien Laviscount.

Daniel Craig heeft met Knives Out na bijna vijftien jaar als James Bond zijn volgende megafranchise in handen. De tweede film, Glass Onion, kwam onlangs op Netflix uit en groeide meteen uit tot een hit. Een hit waarvoor Craig overigens fors meer betaald krijgt dan voor James Bond.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Voor No Time to Die incasseerde de 54-jarige acteur naar verluidt 25 miljoen dollar. Voor zijn optredens als de detective Benoit Blanc vangt hij 50 miljoen dollar per film. Niet verkeerd!

Toch kan de Britse acteur niet geheel aan zijn verleden als 007 ontsnappen. Tijdens de promotieronde voor Glass Onion werd Craig nog steeds continu naar James Bond gevraagd. Het is een haakje dat te populair is voor interviewers om links te laten liggen. De acteur benadrukte echter tegenover Happy Sad Confused dat hij zich niet bezig houdt met de grote kwestie van dit moment: wie wordt zijn opvolger, wie wordt de nieuwe James Bond?

En terecht. Toch kunnen vooral de Britse media er niet over ophouden, en wedkantoren verdienen al sinds het aankondigen van No Time to Die een fortuin aan de kwestie. We hebben al vele kandidaten voorbij zien komen, van Idris Elba tot Tom Hiddleston.

Aaron-Taylor Johnson als favoriet

De grote favoriet van dit moment is Aaron Taylor-Johnson. De Britse acteur is met zijn 32 jaar de perfecte kandidaat, zeker als je de eisen op een rijtje zet die de producenten achter de Bond-films genoemd hebben tijdens interviews.

Sterker nog, een populair juicekanaal beweerde onlangs zelfs dat Taylor-Johnson al auditie heeft gedaan, en dat de producente Barbara Broccoli zo onder de indruk is dat hij hoogstwaarschijnlijk Daniel Craig gaat opvolgen.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Emily in Paris-ster in de race

Is de strijd dan al gestreden? Voorlopig blijft het slechts bij geruchten. Zolang Broccoli en co. niet de nieuwe James Bond aangekondigd hebben, zal de geruchtenmachine op volle toeren blijven draaien. Zo diende begin deze week de volgende vermeende kandidaat zich alweer aan: Lucien Laviscount.

De 30-jarige ster ken je wellicht van Emily Paris, de mega-populaire serie van Netflix. Een bron van de Britse tabloid The Mail On Sunday beweert dat “Lucien aan alle eisen voldoet”, en dat Bond-producente Barbara Broccoli “zeer ingenomen is” met de acteur.

“Hij is een super getalenteerde acteur, is buitengewoon knap en heeft in de afgelopen 18 maanden veel nieuwe fans gekregen door Emily In Paris,” aldus de bron van de tabloid. “Bond-bazen zeggen al dat je hem helemaal voor je kunt zien in de 007-smoking, hoe keurig en goed hij bij de rol zou passen.”

Lucien Laviscount Emily in Paris James Bond
Lucien Laviscount (rechts) in Emily in Paris (Afbeelding: Netflix)

Big Brother als pijnpunt

Volgens diezelfde bron is er echter één stukje van het CV van Lucien Laviscount  waar de producenten moeite mee hebben: ““Er is een knelpunt, en dat is Big Brother. Lucien verscheen in de show in een tijd dat zijn carrière niet zo lekker liep als nu.”

Waarom dat nou specifiek zo’n groot minpunt is, wordt in het artikel niet echt duidelijk. Direct erna benadrukt de tabloid namelijk dat de 30-jarige acteur daardoor ook een grote schare fans heeft die generaties beslaat, “wat een droom is voor Barbara.”

Moeten we dit nieuws serieus nemen?

Je hoeft niet elke dag Britse kranten te lezen om te weten dat tabloids daar nou niet bepaald de beste reputatie hebben. De roddelpers gaat daar extreem ver, met alle gevolgen van dien, en journalistieke waardes en processen worden gerust genegeerd om te scoren. Voeg daar een groot onderwerp als de opvolging van Daniel Craig aan toe, en je hebt een snelkookpan te pakken waarin vooral veel lege geruchten en andere onzin gekookt wordt.

Is de kans aanwezig dat Aaron Taylor-Johnson en Lucien Laviscount daadwerkelijk de twee voornaamste kandidaten van dit moment zijn? Zeker. Alleen gaan we daar pas achter komen als de producenten achter James Bond officieel de winnaar bekendmaken.

Tot die tijd blijft het bij geruchten, geruchten waarvan de kans groot is dat ze nergens op gebaseerd zijn. Neem dit nieuwtje, en de vele geruchten die ongetwijfeld nog gaan komen, dan ook met een gezonde korrel zout. Aan de looks van Laviscount zal het in ieder geval niet liggen:

Daily Mail

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.