Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jan 2023
Leestijd: 6 minuten

Nu op Netflix: 12 grote nieuwe films, van Tom Cruise tot pratende worsten

Netflix is het jaar direct goed begonnen door een twaalftal grote bioscoopfilms toe te voegen. Lang niet elke nieuwe film is echter een topper.

We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief IMDb-score en trailer, zodat je precies weet welke pareltjes je wil streamen en welke tegenvallers je beter links kunt laten liggen.

12 nieuwe films op Netflix

Oblivion (2013)

In Oblivion is de wereld praktisch vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. Tom Cruise speelt soldaat Jack Harper, die als onderdeel van een grote operatie op aarde belangrijke grondstoffen moet verzamelen. Maar als hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip, begint hij zijn missie opeens in twijfel te trekken. Van het team, inclusief de regisseur, achter Top Gun: Maverick! Een ondergewaardeerd scifi-pareltje, als je het ons vraagt.

IMDb-score: 7.0

Dr. Seuss’ De Lorax en het Verdwenen Bos (2012)

Tijd voor wat luchtiger kijkmateriaal. De Lorax en het Verdwenen Bos is een animatiefilm uit 2012 met een IMDb score van 6.4. Regisseur Chris Renaud (Verschrikkelijke Ikke 2) en acteurs als Zac Efron, Taylor Swift, Danny DeVito leveren een film op die ook volwassenen weet te bekoren. Ted zoekt naar iets dat hem kan helpen om indruk te maken op het meisje van zijn dromen, Audrey. Om zijn plan te laten slagen moet hij op zoek naar het verhaal van de eigenwijze bosbeschermer, de Lorax. Het begin van een kleurrijk avontuur.

IMDb-score: 6.4

Drie Divergent-films

Netflix trapt 2023 af met alle drie de Divergent-films. De franchise die aanvankelijk The Hunger Games effectief achterna leek te gaan, maar met elke film minder scoorde. Met een IMDb score van 6.6 gaat de reeks al direct van start met allesbehalve een hoogvlieger, en de volgende twee films scoren nog slechter. Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago en volgt Beatrice (gespeeld door Shailene Woodley), die op haar 16e uit één van de 5 fracties moet kiezen waarin de stad verdeeld is. Deze test zal bepalen wat haar bestemming is, maar niet alleen voor haarzelf, ook voor iedereen om haar heen. Het begin van een filmreeks die perfect is voor een loos avondje op de bank, maar verwacht geen Oscars-materiaal.

IMDb-score: 6.6, 6.2, 5.7

Gigantische bioscoopflop alsnog grote hit op Disney+ en verslaat Avatar

Everest (2015)

Deze thriller is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk dat van twee teams die in 1996 op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest gingen. Wanneer ze te maken krijgen met een enorme sneeuwstorm, draait alles om overleven. Baltasar Kormakur levert een intens stukje drama af dat al helemaal het checken waard is als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in de sport. Ook zonder klimuitrusting op zolder zal deze thriller je echter niet teleurstellen.

IMDb-score: 7.1

Triple 9 (2016)

Niet elke film hoeft een Oscars-kandidaat te zijn. Wil je hersenloze, keiharde popcorn-actie en een vermakelijk verhaal? Dan is Triple 9, ondanks de matige IMDb-score, een hele geschikte kandidaat. In Triple 9 krijgen corrupte agenten de opdracht om een roofoverval uit te voeren voor de Russische Maffia. Om hun misdaad ongestoord te laten verlopen bedenken ze een levensgevaarlijk plan ter afleiding. Met onder andere Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor en Anthony Mackie.

IMDb-score: 6.3

Sausage Party (2016)

We blijven even in de ‘zesjes op IMDb’-regionen hangen. Animatiefilm Sausage Party staat garant voor een avond vol hilariteit, mits je tegen de welbekende flauwe humor van Seth Rogen en Jonah Hill kunt. Seth Rogen, Kristen Wiig en Jonah Hill spreken de stemmen in van worsten, ja, worsten, die op zoek zijn naar de reden van hun bestaan. Hun oorsprong. Nee, wij hebben het ook niet bedacht. Na het checken van tien seconden van de onderstaande trailer weet je waarschijnlijk al of je volledig plat gaat liggen van het lachen, of dat Sausage Party absoluut niet aan jou besteed is.

IMDb-score: 6.1

How to Train Your Dragon 2 (2014)

How to Train Your Dragon 2 is absoluut de betere animatiefilm in dit lijstje met nieuwe Netflix-films. Toothless en Hiccup moeten samen met honderden drakenstrijders alles op alles zetten om de Drakenberg te verdedigen. Drago Bloodfist en zijn drakenjagers hebben het namelijk op ze gemunt. Een spectaculaire oorlogsfilm, voor zover je dat het geval kan zijn bij een kinderfilm. Ook als volwassene liefhebber van het betere animatiewerk is deze film echter zeker het checken waard op Netflix.

IMDb-score: 7.8

Fear (1996)

Tijd voor nog een thriller. Nicole Walker, een 16-jarig meisje, ontmoet David McCall tijdens een feestje. Hij is knap, charment en attent – kortom, hij lijkt perfect. Maar al snel ontdekt Nicole dat David een duistere kant heeft waardoor zijn obsessie met haar steeds gevaarlijker wordt. Een intense film die je meeneemt in de duistere wereld van verstikkende relaties en psychologische manipulatie, met Mark Wahlberg en Reese Witherspoon in de hoofdrollen.

IMDb-score: 6.2

The Snowman (2017)

The Snowman had een schot in de roos moeten worden, met een dijk van een boek van de gevierde thriller-auteur Jo NesbØ als bronmateriaal, Thomas Alfredson (Tinker Tailor Soldier Spy) als regisseur en Michael Fassbender in de hoofdrol. Wanneer Harry Hole, een rechercheur van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw onderzoekt tijdens de eerste sneeuwval van de winter, begint hij te vrezen dat er weer een ongrijpbare seriemoordenaar actief is. Dat klinkt als het begin van een razend spannende thriller, maar toch geldt hier absoluut dat je beter het boek kunt lezen. De 5.1 op IMDb is helaas niet overdreven: The Snowman valt vies tegen. Zelfs de regisseur is het daarmee eens, en wijt het aan te weinig tijd en een script dat nog niet af was.

IMDb-score: 5.1

Hard Target 2 (2016)

In het geval van Hard Target 2 is de belabberde IMDb-score niet per se dodelijk. De hoofdrol wordt namelijk vertolkt door Scott Adkins, zo’n beetje de meest prominente stuntman en vechtscène-specialist binnen Hollywood van dit moment. Oftewel, je krijgt een film vol gestoorde stunts en keiharde actie voorgeschoteld. Voor subtiel en sterk acteerwerk kun je beter een andere film op Netflix aanzetten. Adkins speelt Wes Baylor, een aan lager wal geraakte martial arts-vechter die uitgenodigd wordt om in Thailand te komen vechten. Daar blijkt de vork echter anders in de steel te zitten: de vechter wordt vrijgelaten in de jungle, waarna men op hem begint te jagen. Een gestoorde manhunt, maar vooral: een goed excuus voor een eindeloze reeks aan spectaculaire vechtscènes.

IMDb-score: 5.2

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.