Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Netflix dropt trailer voor eerste film Daniel Craig sinds James Bond

Maak kennis met een gloednieuwe trailer van Netflix voor Glass Onion: A Knives Out Mystery. Rian Johnson heeft opnieuw een sterrencast tot zijn beschikking, met Daniel Craig in de hoofdrol.

Daniel Craig is na meer dan vijftien jaar klaar met James Bond. Dit keer definitief, voorgoed. Dat zei hij ook na Spectre, maar het einde van No Time to Die maakte het vrij duidelijk dat Craig niet meer terug zal keren.

Daniel Craig en Knives Out

Terwijl tabloids en wedkantoren zich al jaren bezighouden met wie hem op gaat volgen, is Daniel Craig alweer op de volgende megafranchise gedoken. Dit keer onder het dak van Netflix.

Dan hebben we het over Knives Out. Een detectivefilm uit 2019, die Rian Johnson afleverde na zijn controversiële Star Wars-film, The Last Jedi. Klein contrast wat genres betreft, zullen we maar zeggen.

Het resultaat was een verrassend sterke detectivefilm, een nostalgisch Agatha Christie-achtig moordmysterie, met Daniel Craig als een klassieke detective, genaamd Benoit Blanc. Dankzij een onverwachte omzet van 300 miljoen dollar kreeg Johnson het groene licht om een vervolg te maken.

Glass Onion pakt het anders aan

Netflix sloeg snel toe. De streamingdienst heeft de distributierechten in handen voor Knives Out 2 en Knives Out 3. De tweede film komt al uit op 23 december, dit jaar, en gaat Glass Onion: A Knives Out Mystery heten. Daniel Craig vertolkt nog steeds de rol van detective Benoit Blanc, maar verder benadrukt Johnson niet de formule van de eerste film te willen herhalen.

Dat zie je alleen al terug van de locatie. Glass Onion speelt zich af in Griekenland. Ook is de sterrencast compleet nieuw, naast Craig zelf dus. Ja, het is opnieuw een klassieke whodunnit, maar verder is Glass Onion een compleet nieuwe, op zichzelf staande film. Om de naderende release te vieren heeft Netflix zojuist een gloednieuwe trailer uitgebracht.

Moordfeestje van techmiljardair

Gezien alles om het mysterie draait zullen we niet te veel over het plot verklappen, naast de synopsis: Techmiljardair Miles Bron (Edward Norton) nodigt zijn vrienden (en rechercheur Benoit Blanc) uit voor een “moordmysteriefeestje” op Glass Onion, zijn Griekse privé-eiland.

Wanneer echter iemand echt dood wordt gevonden, moet Blanc de zaak oplossen en ontdekken wie de moordenaar is. Nog even over de sterrencast: die bestaat onder andere uit Janelle Monáe (Moonlight), Kathryn Hahn (WandaVision), Jessica Henwick (Daredevil)  en Dave Bautista (Blade Runner 2049). Ook speelt Hugh Grant een kleine rol.

Netflix scoort lovende recensies

Glass Onion ging eerder dit jaar al in premiere op verschillende filmfestivals, waar de detectivefilm uitstekend gerecenseerd werd.
Na 82 recensies is de tussenstand op Rotten Tomatoes een topscore van 91 procent. 
“Glass Onion kun je het beste ervaren met zo min mogelijk voorkennis, omdat de verrassingen die onder elke geschilde laag schuilgaan in gelijke mate schokken en verrukken,” concludeerde Rhys Bowen Jones van JumpCut Online.

Ook Kolechi Ehenulo van Movie Marker was enthousiast: “Door te bewijzen dat de eerste film geen toevalstreffer was en de diepte van zijn talenten, levert Rian Johnson opnieuw een gepassioneerde liefdesbrief aan het moordmysterie-genre af.” 

Dat kinkt allemaal bijzonder goed. Als Rian Johnson en Daniel Craig ook maar in de buurt weten te komen van de eerste film, dan heeft Netflix een pareltje in handen. Op naar 23 december!

Daniel Craig Netflix voor Glass Onion: A Knives Out Mystery
🔪 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.