Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe James Bond wordt geen jonge acteur, maar een veteraan

De nieuwe James Bond wordt “geen jonge acteur”. Dat heeft producer Michael G. Wilson laten weten tijdens een evenement ter ere van 60 jaar 007.

“Het is niet een of andere jongen van de middelbare school die je kunt binnenhalen en opnieuw beginnen”, zei Michael G. Wilson. “De nieuwe James Bond wordt een acteur van ver in de dertig.”

Michael G. Wilson over de nieuwe James Bond

Tijdens het evenement in het British Film Institute onthulde Wilson dat alle jongere acteurs die naar verluidt in aanmerking zouden komen om de rol over te nemen, niet in de race zijn om de beroemde MI6-agent te spelen. Denk daarbij aan Jacob Elordi en Tom Holland.

“We hebben in het verleden wel geprobeerd naar jongere mensen te kijken”, zei Wilson. “Maar als we dat visualiseren, komen we erachter dat het niet werkt. Vergeet niet dat James Bond al een veteraan is. Hij heeft ervaring en is iemand die oorlogen heeft meegemaakt. Hij heeft waarschijnlijk in de SAS gezeten of zoiets. Hij is niet een kind van de middelbare school dat je kunt binnenhalen en beginnen. Daarom werkt een dertiger het best.”

From Russia With Love

Nog voor het afscheid van Daniel Craig werd er al gespeculeerd over zijn opvolger. Volgens de bookmakers zijn onder anderen Henry Cavill, Tom Hardy en Regé-Jean Page favoriet. Idris Elba heeft publiekelijk al aangetoond geen interesse te hebben in de rol. De eerste film met de nieuwe James Bond laat volgens de producer bovendien nog minimaal twee jaar op zich wachten.

De producer vertelde tijdens het evenement ook dat iedere acteur auditie moet doen met een scène uit From Russia With Love, de film uit 1963 met Sean Connery in de hoofdrol. Een van van de scènes omvat 007 die Sovjet-militair Tatiana Romanova (Daniela Bianchi) confronteert wanneer ze in zijn bed ligt, alleen met een chokerketting om.

Tatiana Romanova, Daniela Bianchi, from russia with love, nieuwe james bond, veteraan
Daniela Bianchi als Tatiana Romanova in From Russia With Love (Afbeelding: EON)

“We gebruiken om de nieuwe James Bond te testen altijd dezelfde scène. Dat is die in From Russia With Love, waar de geheim agent terugkomt naar zijn kamer na de moord, en hij zijn shirt begint uit te trekken om te baden. Dan hoort hij iets, pakt zijn pistool, gaat naar binnen en ligt de vrouw in bed”, vertelt Wilson. “Dat is de test die we gebruiken. Iedereen die in deze scène kan overtuigen, is geschikt voor de rol. Het is een moeilijke scène.”

007 naar Amazon

Ondanks de overname van MGM door Amazon, verzekerde de producer fans dat er “altijd een nieuwe Bond” zal komen, wat er ook gebeurt. “Het is een heel nieuwe wereld. We moeten zien wat er met Amazon gebeurt”, zegt Wilson. “Maar er zal altijd een 007 zijn.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.