Netflix film The Old Guard pakt primeur en is hard op weg naar record

Netflix levert de ene na de andere succesvolle serie af, maar op filmgebied gaat het vaak toch wat moeizamer. Films die zowel goed bekeken als positief gerecenseerd worden, zijn behoorlijk zeldzaam. Gelukkig heeft Netflix met The Old Guard eindelijk weer een voltreffer te pakken. Een bijzondere primeur is al binnen en daarnaast is de film op weg naar een kijkcijferrecord.

Netflix Original The Old Guard is een actiethriller over de door Charlize Theron gespeeld Andy. Ze leidt een team bestaande uit vier onsterfelijke strijders. Al eeuwenlang beschermen ze de aarde, maar niet iedereen is daar blij mee. Ze worden namelijk opgejaagd door kwaadwillende die hun mysterieuze krachten willen gebruiken voor andere doeleinden.

Goede recensies voor The Old Guard

Het plot klinkt interessant, maar hoe vaak hebben we iet soortgelijks niet zien uitmonden in een middelmatige actiefilm? Te vaak. Gelukkig is The Old Guard een uitzondering. Recensenten zijn namelijk verrassend positief over deze nieuwe blockbuster van Netflix. Zo scoort de film 70/100 op Metacritic en is hij met 81% op Rotten Tomatoes Certified Fresh.

In de top 10 best bekeken Netflix-films

Goede recensies is pas het begin. Een succesverhaal is pas compleet wanneer ook het publiek enthousiast is en de kijkcijfers hoog zijn. Nou, dat is zeker het geval. Normaalgesproken is Netflix niet zo van het delen van cijfers, maar bij The Old Guard durven ze het zelfs aan om een voorspelling te doen. De streamingdienst maakt bekend dat hun nieuwe parel records aan het breken is.

Volgens Netflix zal The Old Guard binnen een maand door 72 miljoen huishoudens bekeken zijn. Hiermee komt de film in de top tien best bekeken Netflix films ooit. Op deze lijst vinden we bijvoorbeeld ook The Irishman, Bird Box, 6 Underground en Extraction. Laatstgenoemde film verscheen een aantal weken geleden en is hard op weg om de grootste Netflix Original ooit te worden.

Netflix primeur voor The Old Guard

Dat gaan Charlize Theron en haar team waarschijnlijk niet halen, maar een plek in de top vijf is nog steeds mogelijk. Of dit nu wel lukt of niet, The Old Guard heeft hoe dan ook een primeur te pakken. Dat is te danken aan Gina Prince-Bythewood. Zij is nu namelijk de eerste en enige zwarte vrouwelijke regisseur in de top 10 best bekeken Netflix films.

Benieuwd naar de top 10 best bekeken Netflix Original films? Je vindt ‘em hier.

Reageer op artikel:
Netflix film The Old Guard pakt primeur en is hard op weg naar record
Sluiten