Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit ontbijt The Rock om af te vallen voor zijn rol als Black Adam

Dwayne Johnson aka The Rock moet afvallen voor zijn rol als superheld Black Adam in de gelijknamige nieuwe film van DC Comics. Het geheim: zijn ontbijt.

Afvallen en aankomen is in Hollywood een soort topsport. De ene keer speel je een uitgemergelde machinewerker in een fabriek, om vervolgens superheld Batman te spelen. In dit geval hebben we het over Christian Bale, maar The Rock kan er ook wat van voor zijn rol als Black Adam.

Afvallen als The Rock? Check zijn ontbijt

Of het om droogtrainen of afvallen gaat, laten we even in het midden. Feit is dat hij voor zijn rol als Black Adam wat gewicht kwijt moest. Dwayne Johnson zit nu in de laatste productieweek, dus vond hij het wel eens tijd om zijn extreem gezonde ontbijt te onthullen.

Als we het goed vertalen, eet The Rock ‘s ochtends een mix van bavette, eieren zonder de dooiers, bruine rijst en blauwe bessen. Daarbij is het natrium uit zijn dieet getrokken (sodium pulled) en de waterinname beperkt. “De meesten eten dit met een lepel, maar ik maak er een drankje van”, aldus de Black Adam-acteur. “We hebben de moeilijkste scènes tot het laatst bewaard.” Vermoedelijk moet de best betaalde acteur van Hollywood afvallen voor scènes waarin hij verzwakt is.

Dwayne Johnson als Black Adam

“Ik denk dat we met de film een universum creëren dat definitief, uniek, stoer en cool is”, zegt The Rock over Black Adam. Ook deelde hij de eerste foto van zichzelf in de rol van het titelpersonage.

Black Adam is een superheldenfilm over de gelijknamige superheld. Het door Dwayne Johnson vertolkte personage uit het universum van DC Comics dankt zijn krachten aan de Egyptische magiër Shazam. De film is naar verluidt dan ook een prequel van Shazam! (2019). Ook is er een rol weggelegd voor de Nederlandse acteur Marwan Kenzari, waarover je in dit artikel meer leest. De première staat gepland op 29 juli 2022.

Dwayne Johnson is niet de enige superheldenacteur die moest afvallen voor een rol. Lees in dit artikel hoe Chris Hemsworth in no-time 15 kilo verloor na zijn rol als Thor.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.