Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Formule 1 komt met gratis race-opleiding voor kansarme jongeren

Eigenlijk zijn het vooral miljonairszonen en kinderen van oud coureurs die kans maken op een carrière in de Formule 1. Maar daar wil de organisatie verandering in aanbrengen en daarvoor worden kosten noch moeite bespaard.

De organisatoren van de Formule 1 willen dat de autosport in de toekomst diverser en inclusiever wordt. Om dat te bereiken, komen er in de opleidingstrajecten en scholen meer plaatsen vrij voor jongeren uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn. Daarvoor wordt extra geld beschikbaar gesteld.

Rapport van commissie Lewis Hamilton

Het is een van de maatregelen die de Formule 1 vandaag onthulde. Aanleiding was een rapport geschreven door een commissie die wereldkampioen Lewis Hamilton in het leven riep. Hamilton wil het aantal zwarte en achtergestelde mensen in de autosport helpen vergroten.

“We willen net zo divers zijn als onze achterban, onze fans. Daarom ondernemen we directe actie om ervoor te zorgen dat getalenteerde mensen uit ondervertegenwoordigde groepen de beste kansen hebben om een ​​fantastische carrière in deze geweldige sport te beginnen en op te bouwen”, aldus Formule 1-directeur Stefano Domenicali.

Jongeren krijgen gratis opleiding voor Formule 1

Tien studenten uit ondervertegenwoordigde groepen (zoals vrouwen, etnische minderheden en mensen met een kansarme achtergrond) krijgen aanvankelijk een plek in de opleiding. Deze wordt volledig betaald door de organisatie achter de Formule 1.

Verder krijgen zes stagiaires uit ondervertegenwoordigde groepen ook rollen zoals mecanicien aangeboden in de koningsklasse van de autosport, zowel voor korte als voor langere tijd.

Fans moeten wel betalen

Dat kansarme jongeren een gratis opleiding krijgen voor de meest begeerde klasse is geweldig nieuws. Maar wat betreft de barmhartigheid richting ons als arme fans kan het wel wat beter. Vanaf volgens seizoen moeten we betalen om de Formule 1 en de programma’s daaromheen te zien. Lees hier wat een abonnement kost bij ViaPlay, de streamingdienst die vanaf 2022 de rechten heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.