Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 25 jun 2021

Hoe Christian Bale bijna 30 kilo verloor in 4 maanden tijd

Christian Bale behoort zonder enige twijfel tot de beste acteurs van de laatste twintig jaar. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn acteertalent, maar ook aan zijn vermogen om te transformeren. Er is namelijk geen acteur in Hollywood die kan aankomen en afvallen als Christian Bale.

Zet alle rollen van Christian Bale achter elkaar en je zult niet geloven dat dit iedere keer dezelfde man is. Van vol en rond in American Hustle en Vice tot breed en gespierd in de The Dark Knight Trilogy. Christian Bale wisselt regelmatig van lichaamstype, maar zijn meest opvallende transformatie was voor The Machinist. Tijd voor een lesje extreem afvallen.

Christian Bale in The Machinist

Het is eind 2002 en de laatste twee films van Christian Bale waren Equilibrium en Reign of Fire. In beide films zien we een gezonde en gespierde Bale. Hoewel hij minder droog getraind was dan in American Psycho, kan menig man alleen maar dromen van zo’n lichaam. Dit is Christian Bale hoe we hem tot dan toe het beste kende, maar toen werd het 2004.

In dat jaar verscheen The Machinist. Een thriller waarin Christian Bale een fabriekswerker speelt die gekweld wordt door psychologische problemen. Hij kan niet meer slapen, is in de war en wordt totaal paranoïde. Om duidelijk te maken hoe slecht deze man er aan toe is, moest Christian Bale er zo ongezond mogelijk uitzien.

Afvallen op de meest extreme manier

Voor Christian Bale betekende dit dat hij flink moest afvallen. Omdat hij slechts vier maanden de tijd had, koos de transformatie koning voor het meest extreme dieet dat hij kon bedenken. Deze bestond uit zwarte koffie, een appel en een blikje tonijn per dag. Dat was alles. vier maanden lang lang at Christian Bale nog geen 200 calorieën per dag.

Het resultaat:

Dat was ook te zien. Bale verloor bijna 30 kilo en zag er nog nooit zo ongezond uit. Perfect voor zijn rol in The Machinist, maar op deze manier afvallen is alles behalve gezond. Je houdt geen weerstand meer over en het is een ramp voor je metabolisme. Daarnaast zorgt het voor veel stress. Ga dit dus niet zelf proberen.

Afvallen voor zijn volgende rol

Inmiddels is Christian Bale wat ouder en heeft hij laten weten te stoppen met deze extreme transformaties: “Ik ben wat saaier geworden. Ik heb het gevoel dat als ik blijf doen wat ik in het verleden gedaan heb, ik dat niet ga overleven.” We hoeven dus geen extreem dunne bad guy te verachten in Thor Love and Thunder, want dat is zijn volgende grote rol.

Op een gezonde manier afvallen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe Christian Bale bijna 30 kilo verloor in 4 maanden tijd
Sluiten