Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 31 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Daniel Craig: typische 007-auto’s en een Mondeo

Daniel Craig kennen de meesten vooral als James Bond. Rijdend in prachtige Aston Martins beleeft de spion de spannendste avonturen. Maar buiten de films om heeft de acteur ook een fraai wagenpark. Vol Engelse auto’s en uiteraard mag Aston Martin niet ontbreken.

De filmster is inmiddels gestopt met zijn rol als 007, al betekent dit niet dat de filmreeks stopt. Zo liet de producent eerder weten dat het karakter ‘opnieuw wordt uitgevonden’.

Het wagenpark van Daniel Craig

Voor het geld hoeft Daniel Craig al jaren niet meer in films te spelen. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 160 miljoen dollar. Een deel van zijn geld stopt hij in zijn wagenpark vol statige Engelse bolides.

1. Aston Martin DB10

In de film Spectre reed James Bond (Daniel Craig) met een Aston Martin DB10. Ook in de privé-garage van de Engelsman staat een exemplaar van de GT.

Daniel Craig, wagenpark, auto's, James Bond
(Afbeelding: Aston Martin) \

De DB10 is erg bijzonder, er zijn slechts tien stuks geproduceerd tussen 2014 en 2015. Onder de motorkap ligt een 4.7 liter V8 met een vermogen van 436 pk en 490 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint verslindt het model in 4,2 seconden, waarna het versnellen pas stopt bij 310 kilometer per uur.

2. Aston Martin DBS

De tweede auto van het Britse merk in het wagenpark van Daniel Craig, is een Aston Martin DBS. Deze krachtpatser verving de onder liefhebbers welbekende Aston Martin V12 Vanquish en heeft tevens een dikke twaalfcilinder aan boord.

Daniel Craig, wagenpark, auto's, James Bond
(Afbeelding: Wheelsage)

De V12 heeft een slagvolume van 6.0 liter en levert tot wel 517 pk en 380 Nm. Van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert de bijna 1700 kilogram zware tweezitter in 4,3 seconden. De topsnelheid van dit racemonster, tevens een van de auto’s van James Bond, is 320 kilometer per uur.

3. Nog een Aston Martin DB5

Als James Bond-acteur moet je natuurlijk ook een klassieke Aston in je garage hebben staan. Daniel Craig koos voor – volgens veel liefhebbers – de mooiste GT ooit gemaakt.

Daniel Craig, wagenpark, auto's, James Bond
(Afbeelding: Wheelsage)

De Aston Martin DB5 is van 1963 tot 1965 geproduceerd in een oplage 1.059 exemplaren. Onder de motorkap ligt geen V8 of een V12, maar een zes-in-lijn met een slagvolume van 4.0 liter. Met een vermogen van 213 pk en 390 Nm aan koppel accelereert de klassieke Engelsman van 0 naar 60 mijl per uur (97 kilometer per uur) in 8 tellen. De topsnelheid ligt op 233 kilometer per uur.

4. Jaguar XJR

Als Daniel Craig even genoeg heeft van de welbekende James Bond-auto’s stapt hij in een in een Jaguar XJ8. Welke versie de acteur heeft, en of hij de youngtimer nog in bezit heeft, is onduidelijk. Vermoedelijk is het de 4.0-versie met supercharger.

Het wagenpark van Kendall Jenner: verrassende collectie topauto’s

De achtcilinder levert een vermogen van 370 pk en 525 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt de chique sedan in 5,6 seconden af. De topsnelheid bedraagt 250 kilometer per uur.

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst laat zien hoe de Jaguar zijn spierballen toont. Hij rijdt in de Engelsman met een speciaal optiepakket.

5. Range Rover Sport

Eén van de andere comfortabele Engelse auto’s van Daniel Craig is de Range Rover Sport. Ook bij dit model is onduidelijk welke versie de James Bond-acteur in zijn wagenpark heeft staan. Laten we uitgaan van de krachtigste versie.

(Afbeelding: Wheelsage)

In dat geval gaat het om de P575 Supercharged SVR. Deze mastodont heeft een 575 pk en 700 Nm sterke 5.0 liter V8 voorzien van – jawel – een supercharger. Voor de nul-naar-honderd-sprint neemt de SUV 4,5 seconden de tijd. De topsnelheid is begrensd op 280 kilometer per uur.

6. Ford Mondeo

Hoewel onbekend is of Daniel Craig deze auto nog steeds in zijn wagenpark heeft staan, reed de acteur enige tijd rond in een Ford Mondeo. Dit is in ieder geval een goede auto om onopvallend de straat mee op te gaan.

(Afbeelding: Wheelsage)

Onbekend is welke versie de acteur reed. Hij is gespot in een zilvergrijs exemplaar, net als in de film.

De auto’s van Dwayne Johnson

Dat filmsterren veel verdienen, moge duidelijk zijn. Een collega van Daniel Craig, Dwayne Johnson, heeft ook een wagenpark opgebouwd vol dure auto’s. Klik hier om te zien welke auto’s ‘The Rock’ in zijn garage heeft staan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.