Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

James Bond ‘opnieuw uitgevonden’ in eerste film na Daniel Craig

Producent Barbara Broccoli heeft laten weten dat James Bond ‘opnieuw wordt uitgevonden’ nu Daniel Craig gestopt is in zijn rol. Er is voorlopig dan ook geen script voor een nieuwe film.

Al voordat Daniel Craig aankondigde te stoppen als James Bond, werd er volop gespeculeerd wie zijn opvolger zou worden. Idris Elba werd vaak genoemd. Ook Tom Hardy, Henry Cavill en nog een paar vaste namen kwamen regelmatig naar voren. En dan zijn er nog de bookmakers, die deze tien acteurs de grootste kans toedichten.

James Bond ‘opnieuw uitgevonden’

Maar al die grote namen moeten dus geduld hebben. De komende twee jaar wordt er helemaal niet aan een script gewerkt, en derhalve zal het waarschijnlijk wel vier à vijf jaar duren voordat er een nieuwe James Bond-film uitkomt.

En hoe die James Bond eruit gaat zien of hoe die in het leven staat? Niemand die het nog weet, zelfs Barbara Broccoli niet. “We zijn aan het uitzoeken waar we met de opvolger van Daniel Craig naartoe gaan. Er is geen script en we kunnen dat niet bedenken totdat we hebben besloten hoe we de volgende film gaan benaderen. Want echt, Bond wordt opnieuw uitgevonden. En dat kost tijd”, zei ze tijdens een filmevenement in Londen.

Daniel Craig als 007

Je kunt stellen dat James Bond al een paar keer opnieuw is uitgevonden, vooral sinds de komst van Daniel Craig. In plaats van een stijlvolle gentleman met zwart haar, was daar ineens die ruwe bolster. Aanvankelijk was er kritiek op zijn verkiezing als 007, maar al snel sloot het publiek hem in de armen.

Apple TV+ maakte na No Time to Die een documentaire over de legacy van Daniel Craig als James Bond. Hij speelde binnen EON Productions in de films Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) en No Time to Die (2021). De docu is nu hier gratis te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.