Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De James Bond-docu van Apple TV+ kijk je hier nu gratis

En iedereen maar denken dat je de documentaire Being James Bond alleen op Apple TV+ kunt zien. Was ook zo, want de docu was tijdelijk exclusief te zien op de streamingdienst. Nu staat hij gewoon gratis op YouTube, zoals je hieronder ziet. Leuke aanrader voor het weekend, in 45 minuten ben je klaar.

Niet te verwarren met The Sound of 007 trouwens, een James Bond-documentaire die Apple TV+ op de planning heeft staan, specifiek over de muziek die in de films is gebruikt.

Being James Bond gratis op YouTube

De documentaire Being James Bond daarentegen gaat over Daniel Craig en zijn legacy als 007. ‘Het nog niet vertelde verhaal van de Britse acteur in retrospectief’, zo luidt de beschrijving op YouTube.

Samen met onder anderen producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli blikt Daniel Craig terug op vijftien jaar James Bond. De documentaire bevat naast interessante gesprekken ook nog niet eerder vertoonde archiefbeelden van Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012), Spectre (2015) No Time to Die (2021). Absolute must-see op YouTube voor fans van de franchise.

Die andere 007-documentaire van Apple TV+

Een langere documentaire, vermoedelijk zelfs een serie, is The Sound of 007, eind vorig jaar aangekondigd door Apple TV+. Hierin wordt uitgebreid teruggeblikt op de muziek in James Bond-films en de artiesten die de soundtracks hebben gemaakt. Van Adele en Billie Eilish tot Shirley Bassey en Paul McCartney, de lijst met theme-songs is indrukwekkend.

em>The Sound of 007 verschijnt in oktober 2022 op Apple TV+ en markeert de 60-jarige verjaardag van de fictieve geheim agent. Lees hier meer over de documentaire, die in tegenstelling tot Being James Bond niet gratis op YouTube verschijnt in een later stadium. Dit is namelijk een Apple TV Original.

Daniel Craig over zijn opvolger

Being James Bond is gemaakt nadat bekend werd dat Daniel Craig stopt als 007. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Dat het een man wordt, lijkt inmiddels wel zeker. Lees in dit artikel hoe de acteur daar zelf over denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.