Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is nu de duurste auto op Nederlands kenteken ooit

Het record voor duurste auto op Nederlands kenteken is gebroken, zo meldt Autovisie aan de hand van data van de RDW. Het gaat om een Bugatti Chiron met een waarde van meer dan vier miljoen euro.

De Franse hypercar is deze week bij zijn eigenaar afgeleverd en heeft een nieuwprijs van 4.064.477 miljoen euro. Hiermee breekt de auto een record dat eerder dit jaar is neergezet.

De duurste auto op Nederlands kenteken

Afgelopen maart was het ook een Bugatti Chiron die de duurste auto op Nederlands kenteken werd. Het ging om een prijskaartje van 3.622.222 euro, 400.000 euro minder dan de nieuwe recordhouder.

Hoe kan die ene Bugatti Chiron zo duur zijn?

Maar hoe kan de ene Bugatti Chiron zoveel duurder zijn dan de ander? De vanafprijs van de duurste auto op Nederlands kenteken ligt op 2,7 miljoen euro. Op dit bedrag komt nog 21 procent btw en 192.000 euro BPM.

Duurste auto van Nederland, Nederland kenteken, Bugatti Chiron
De Bugatti Chiron is de duurste auto in Nederland (Afbeelding: Wheelsage)

De btw is een percentage en stijgt dus per saldo mee als je opties aanvinkt op je auto. BPM stijgt minder hard wanneer je de optielijst aanvinkt. Dit bedrag is immers afhankelijk van meerdere factoren: CO2 en catalogusprijs. Daarbij zijn optielijsten in het segment van de duurste auto’s net even anders dan bij je standaard Volkswagen Golf. Zo kan een koper ervoor kiezen zijn eigen kleur te laten maken.

Duurste auto van Nederland, Nederland kenteken, Bugatti Chiron
(Afbeelding: Wheelsage)

De eigenaar van de ruim 4 miljoen kostende Bugatti Chiron heeft voor meer dan 1,3 miljoen euro (inclusief stijging btw en BPM) aan opties aan zijn hypercar toegevoegd. Een gigantisch bedrag, maar zeker niet onhaalbaar.

Optielijst van de duurste auto van Nederland

Onze naaste collega van Autovisie, Sjoerd van Bilsen, nam de optielijst van de Bugatti Chiron onder de loep. Hij laat zien wat de duurste opties zijn die je als koper kan aanvinken.

Hoewel zo’n Bugatti Chiron de duurste auto op Nederlands kenteken is, is het bij lange na niet de meest prijzige auto ooit verkocht. Zo werd vorige maand nog een absurd bedrag betaald voor een Mercedes-Benz 300 SLR, de duurste auto ooit verkocht. Voor welk prijskaartje deze klassieker is geveild, lees je hier.

Jeff Bezos buigt voor Rotterdam en heeft zo niets aan zijn jacht

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.