Stijn Kuster
Stijn Kuster Rijk en Beroemd 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Jeff Bezos buigt voor Rotterdam en heeft zo niets aan zijn jacht

Een van de rijkste mensen ter wereld, Jeff Bezos, liet een jacht bouwen dat zo hoog is, dat-ie niet onder de Rotterdamse brug ‘de Hef’ door kan. Daarom moest de brug worden ontmanteld. Dit lijkt nu niet door te gaan. Hij vreest onder meer voor vandalisme van mensen uit Rotterdam en omstreken.

Het superjacht van een half miljard wordt gebouwd door Oceanco in Alblasserdam. Als de brug weggehaald zou worden, zou het gevaarte het open water op kunnen. Dit plan gaat vooralsnog niet door, zo meldt Trouw.

Rotterdamse brug niet aan de kant voor miljardair

De Nederlandse scheepsbouwer liet de gemeente Rotterdam weten af te zien van het plan de brug te ontmantelen. Dit nadat er begin dit jaar veel ophef ontstond over de plannen van het bedrijf voor Jeff Bezos en zijn jacht. Er zijn zelfs tienduizenden handtekeningen opgehaald tegen het tijdelijk uit elkaar halen van de historische brug.

Medewerkers voelen zich bedreigd en het bedrijf vreest voor vandalisme, zo stelt de krant. Niet vreemd, er zijn immers Rotterdammers die dreigden eieren te gooien naar de jacht van Jeff Bezos.

black pearl, oceanco, jacht, jeff bezos, nederland
De Black Pearl van Oceanco. Zo moet de jacht van Jeff Bezor eruit komen te zien. (Afbeelding: Oceano)

Het jacht is nog in aanbouw, maar al voor een groot deel af. Hoe Oceanco het schip uiteindelijk ter water gaat laten, is vooralsnog onduidelijk. Mocht het bedrijf toch de brug tijdelijk uit elkaar willen halen, dan heeft het eerst een vergunning nodig van de Rotterdamse gemeente.

Jeff Bezos bezit veel meer dan een jacht

Jeff Bezos heeft als een van de rijkste mensen ter wereld niet alleen een superjacht. Een deel van zijn vermogen van 189,2 miljard dollar (172,2 miljard euro) investeert hij in zijn wagenpark vol met snelle en zeldzame auto’s.

Dit is hoeveel miljard Elon Musk en Jeff Bezos dit jaar al zijn verloren

In totaal bezit de miljardair negen bolides, waaronder vijf hypercars. Bekijk hier het volledige wagenpark van Jeff Bezos.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.