Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoeveel miljard Elon Musk en Jeff Bezos dit jaar al zijn verloren

Het gaat slecht met de aandelenmarkt dit jaar, waardoor de 50 rijkste mensen ter wereld samen meer dan een half biljoen van hun vermogen zagen verdampen. De grootste verliezers zijn niemand minder dan Elon Musk en Jeff Bezos.

Dit is hoeveel geld de rijke mannen samen hebben verloren in het eerste half jaar van 2022.

Zoveel geld verloren Elon Musk en Jeff Bezos

Niemand heeft meer geld verloren dan Elon Musk en Jeff Bezos dit jaar, aldus zakentijdschrift Forbes. Samen zagen de heren hun vermogen met 124 miljard dollar afnemen.

Jeff Bezos is 60 miljard armer dan hij op 31 december 2021 was, voornamelijk omdat de aandelen van Amazon sindsdien met 35 procent in waarde zijn gedaald. Ter vergelijking: Nasdaq daalde met 27 procent in waarde in diezelfde periode.

Niet langer de op één na rijkste

Met een vermogen van 130 miljard dollar kunnen we Jeff Bezos nou niet echt arm noemen. Maar de daling heeft er wel voor gezorgd dat de oprichter van Amazon niet meer de op één na rijkste persoon ter wereld is.

De nummer twee is nu voor zakenman Bernard Arnault, grootaandeelhouder bij Louis Vuitton Moët Hennesey (LVMH). Zijn vermogen nam met 57 miljard af sinds 31 december. Volgens de real-time miljardairs lijst van Forbes, brengt dat hem op bijna 140 miljard dollar aan vermogen.

113 miljard weg bij Elon Musk

De grootste verliezer van de drie is echter Elon Musk. In november vorig jaar was hij nog de eerste persoon ter wereld die meer dan 300 miljard dollar of meer waard was, maar sindsdien moest hij 113 miljard inleveren.

Als we kijken naar dezelfde periode als Bezos (vanaf 31 december), zag Elon Musk zijn vermogen in een half jaar tijd met 64.3 miljard dalen. Ook bij hem komt dat doordat de aandelen van Tesla in waarde zijn afgenomen; 37 procent sinds het begin van dit jaar.

Eigen schuld…

In tegenstelling tot Jeff Bezos en Bernard Arnault, kan Elon Musk zichzelf als één van de schuldigen aanwijzen. Natuurlijk gaat het vanwege de hoge inflatie en toenemende rentes slecht met de aandelenmarkt, maar het aandeel van Tesla is na 13 april met 35 procent afgenomen. Ter vergelijking: Nasdaq daalde in dezelfde periode met 17 procent in waarde.

Wat gebeurde er 13 april? Dat is één dag voordat Elon Musk aankondigde Twitter te kopen. Dat de elektrische autofabrikant een week later aankondigde een recordomzet en -winst te hebben behaald, deed – waarschijnlijk mede door de overname – niets goed voor de koers van Tesla. Elon Musk verdiende die dag wel 23 miljard als prestatiebonus. Anders was zijn verlies dus nog groter geweest.

Nog steeds de rijkste

Met een vermogen van bijna 200 miljard dollar is de man overigens nog steeds belachelijk rijk. Dit is hoeveel jaar de gemiddelde Nederlander moet werken om zijn vermogen te bereiken.

5 verrassende bijbaantjes van Elon Musk voordat hij miljardair werd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.